In de uitwedstrijd tegen Vroomshoopse Boys kon Sparta de 0-2 voorsprong niet vasthouden tot het eindsignaal. Dat deze boeiende wedstrijd uiteindelijk in een gelijkspel (2-2) eindigde was vooral te danken aan keeper Bryan Jonkers van Sparta. Met een paar goede en nuttige reddingen zorgde hij ervoor dat Vroomshoopse Boys en Sparta beiden een punt overhielden aan deze wedstrijd.

De eerste mogelijkheid was voor de thuisploeg nadat Sparta de bal niet goed wegwerkte in het eigen doelgebied. Het schot dat volgde was niet hard en zuiver genoeg om Bryan Jonkers te passeren. Sparta was veel effectiever toen het voor de goal kwam en werd direct beloond met een doelpunt. Imar Bult passeerde twee tegenstanders en stelde Danny Reinders in staat om te schieten. Dit harde schot kon de keeper van Vroomshoop nog keren maar bij de kopbal die volgde van Daan Akkerman was hij kansloos, 0-1. De thuisploeg gooide hierna wat meer energie in de wedstijd zonder echt gevaarlijk te worden. Als het gevaarlijk werd kwam dat door de verdedigers van Sparta. Op het hobbelige veld kun je niet altijd blijven opbouwen van achteruit en moet het maar eens lang. Maar Sparta bleef het proberen en riep zo de problemen op zich af. Sparta had geluk dat hun keeper in vorm was en dat het vizier van de spitsen van Vroomshoop niet op scherp stonden. Richting de rust leek het erop dat Sparta met een 0-1 voorsprong de kleedkamer in zou gaan. Maar het werd nog 0-2 door een snel en slim genomen vrije bal van Davide Poledda. Hij zag Danny Reinders geheel vrij staan en met dit kansje wist hij wel raad, 0-2.

Na rust moest Vroomshoopse Boys in de achtervolging en deed dat met heel veel passie. In de 54e minuut maakte het de aansluitingstreffer waar aan Sparta zijde gedacht werd aan gevaarlijk inkomen op de keeper. De scheidsrechter besliste anders en stond de 1-2 op het scorebord. De thuisploeg deed er nog een tandje bij en Sparta vergat te voetballen waardoor het steeds verder terug werd gedrongen. Het kwam niet meer van eigen helft af waardoor de druk steeds groter werd maar Sparta hield lang stand. Zo richting het einde van de wedstrijd stond Sparta nog met 1-2 voor maar in 86e minuut viel toch de terechte gelijkmaker. Een schot/voorzet werd bij de 2e paal binnengetikt 2-2. In de blessure tijd had Bryan Jonkers nog een prachtige redding want anders had Sparta met lege handen gestaan. Over de hele wedstrijd gezien had Vroomshoopse Boys meer recht op een overwinning en kon Sparta leven met een punt.

Opstelling: Bryan Jonkers, Koen Kremers, Rob van Holland (55. Tom Weeren), Davide Poledda, Randy Pater (81. Ali Oulad Ben Lahcen ), Jorn Jonge Poerink, Mika Klepper (68. Lars Bult), Alessio Pinna (68. Luuk de Haan), Imar Bult, Danny Reinders, Daan Akkerman.

8 minuut 0-1 Daan Akkerman
42 minuut 0-2 Danny Reinders
54 minuut 1-2 Vroomshoopse Boys
86 minuut 2-2 Vroomshoopse Boys