Sparta moest zich zaterdag de meerdere erkennen aan de koploper Quick’20 dat verdiend heeft gewonnen. De bezoekers krijgen zo langzamerhand de vorm weer te pakken die ze ook in begin van het seizoen hadden. Met goed combinatievoetbal en veel positie wisselingen maakten zij het Sparta deze wedstrijd heel lastig. In de 11e minuut kwamen de bezoekers al op voorsprong door een hard schot die onhoudbaar was voor Bryan Jonkers, 0-1. Dat kan natuurlijk gebeuren en niets aan de hand want er nog voldoende tijd om dit herstellen. Maar als er twee minuten later de 0-2 op het scorebord komt te staan dan wordt het wel heel lastig. En hoe dit doelpunt viel mag natuurlijk nooit op dit niveau. Een cornerbal werd laag voorgezet en ging langs, tussen, onder alle verdedigende benen heen en belande zo in het doel, 0-2.

Deze teleurstelling zo vroeg in de wedstrijd heeft Sparta de hele wedstrijd achtervolgt. Het was niet het Sparta meer dat we afgelopen weken hebben gezien. Sparta kwam wel een paar keer goed voor de goal van Quick’20 maar tot een doelpoging kwam het niet. In de 25e minuut kopte Quick’20 de 0-3 binnen en leek het erop dat dit wel een grote nederlaag voor Sparta kon worden. Zowel Sparta als Quick’20 kregen voor de rust nog een kans maar beiden werden niet benut.

Na rust begon Sparta aan het tweede deel van deze wedstrijd en kreeg kansen om iets aan de achterstand te doen. Eerst was het Rob van Holland die Imar Bult vrij speelde maar zijn schot belande helaas op de paal. Kort hierna kreeg Sparta nog een mogelijkheid maar ook deze werd niet benut. De wedstrijd was nu meer in balans en golfde op en neer. Vlak voor tijd kreeg Quick’20 nog een grote kans op de 0-4 te maken. De aanvaller omspeelde de keeper van Sparta maar zag zijn schot nog net voor de lijn werd weggehaald door Koen Kremers. Hierdoor bleef het 0-3 voor Quick’20 en was dit een verdiende overwinning voor de koploper.

Opstelling: Bryan Jonkers, Davide Poledda (85. Simon Prinsen), Rob van Holland, Maikel Boelema (79. Tom Weeren), Koen Kremers, Jorn Jonge Poerink, Gabriël Genc (71. Romin Ahmadi), Alessio Pinna, Imar Bult, Danny Reinders (71. Luuk de Haan), Daan Akkerman.

10 minuut 0-1 Quick’20
12 minuut 0-2 Quick’20
25 minuut 0-3 Quick’20