Wat een zinderende wedstrijd speelde Sparta JO9-7 op deze mooie zaterdagochtend 23 maart tegen Vogido JO9-5! De twee teams waren tegen elkaar opgewassen en bleven tot het einde toe in een spannende strijd verwikkeld. Al meteen aan het begin opende Vogido met een gevaarlijke aanval, die prachtig gered werd door Sparta. Soufyan ging in de tegenaanval maar miste het doel na zijn vliegensvlugge counter. Meteen daarna viel Silvijn aan en scoorde in de 3e minuut de openingstreffer. 1-0! Sparta liet het er echter niet bij zitten, en jaagde vol overtuiging op een gelijkmaker. Er volgen spannende gevechten op het middenveld, doelpunten van Vogido worden op het nippertje verhinderd, maar na een moedige poging van Elias om de aanval te stuiten, die hem een blessure oplevert, scoort Vogido in de 8e minuut een verdiend doelpunt: het wordt 1-1.

Sparta lijkt nog een beetje wakker te moeten worden, maar laat het er uiteindelijk niet bij zitten. Een prachtig schot van Steijn wordt maar net tegengehouden door de keeper van Vogido. Vogido ruikt kansen en wordt steeds actiever, maar Sparta vecht terug en het spel blijft mooi in evenwicht. Opeens ziet Kian een kans, en schiet van grote afstand op doel – op een haar na raak! Maar meteen gaat Vogido in de tegenaanval. Dankzij het knappe keeperswerk van Casper lukt het Vogido niet om te scoren: in de 16e minuut houdt hij in korte tijd meerdere ballen tegen. Sparta laat het er niet bij zitten. Zodra er even ruimte is, volgt er een heel mooie aanval, en dankzij perfecte samenwerking wordt het bijna 2-1: de fraaie bal van Milan gaat net over de goal. Ook Souyfan probeert het, maar stuit op de keeper, waarna Vogido direct terugslaat. Opnieuw is het dankzij het strakke keeperswerk van Casper dat Vogido niet tot scoren komt. Steijn slaat terug met een schitterende aanval, mist het doel net, en het ene duel volgt op het andere. Tot het in de 19e minuut opeens 1-2 wordt: een kanonschot dat ook door de strakke verdediging niet te houden was. Dat liet Sparta niet op zich zitten, zo vlak voor de rust. Silvijn slaat direct terug in een pijlsnelle counter en maakt met een vlijmscherp schot de gelijkmaker in de 20e minuut!

Na de rust domineert Sparta de wedstrijd. Silvijn scoort bijna maar komt niet langs de keeper, de counter wordt perfect tegengehouden en Ravi en Elias zorgen voor een ondoordringbare verdediging. Ravi bouwt een prachtige aanval op, Stijn neemt een superstrakke corner, Milan schiet op doel, maar de keeper van Vogido wet van geen wijken. En dan, opeens, in de 29e minuut, scoort Vogido. Het is 2-3. Dat maakt het beste in Kian los. In een strakke aanval schiet hij op doel, maar de keeper laat de bal niet door. Tot het een minuut later wel lukt, en Silvijn de gelijkmaker scoort: 3-3!

De teams zijn zo aan elkaar gewaagd dat het gelijkspel lijkt te blijven. Maar opeens ziet Steijn zijn moeder staan, vlak voor hij gaat aanvallen. Hij vraagt of ze wel kijkt, krijgt vleugels, en schiet de bal strak over de keeper heen in de goal. Het is 4-3, in de 33e minuut! Bijna direct daarna scoort Soufyan ook, maar dat doelpunt wordt afgekeurd wegens hands. In de 37e minuut scoort Vogido bijna weer een gelijkmaker, maar de bal treft de lat, en ook een bal die vlak voor de goal langs gaat mist doel. Tot de laatste minuut blijft het spannend: scoort Vogido de gelijkmaker of vergroot Sparta de voorsprong? Pas in de allerlaatste minuut weten we het antwoord. In een onwaarschijnlijk snelle counter scoort Soufyan met een vlijmscherp schot 5-3! (Zie foto’s!) En als de scheidsrechter kort daarna het eindsignaal fluit, kunnen alle jongens op een prachtige wedstrijd terugkijken.