Foto: Voorbereiding training woensdag 6-3-2019

Sparta JO9-7 tegen Avanti JO9-5 ( 5 – 7 )
Zaterdag 9-3-2019
Na een lange periode van twee zaterdagen geen wedstrijd, stond vandaag een nieuwe uitdaging op het programma. In verband met tactische redenen werd de strategische teamtraining deze week verplaatst van vrijdag naar woensdag. Dit bleek tactisch een goede zet, want het volledige 9 tal was woensdag aanwezig op het veld. Vrijdag bleek de opkomst minder, maar desondanks was een ieder met zijn eigen voorbereiding, met of zonder bingo in de vingers, helemaal klaar voor deze mooie dag.

Vandaag stond namelijk een belangrijke wedstrijd voor de deur. Na een nipte overwinning drie weken gelden (weet u nog die wedstijd waarin één van de ouders veel bezig was op zijn mobiele telefoon en er om die reden een heel mooi en lang verslag van die wedstrijd op de website staat) stond het team vandaag weer een hele zware uitdaging te wachten. De tegenstander van vandaag was namelijk niet Avanti JO9-4 (die was het drie weken geleden) maar Avanti JO9-5.
Op papier zou je zeggen, een elftal lager, dat moet te doen zijn. Echter dit is slechts een aanname, omdat afgelopen jaar gebleken is dat in wedstrijden en toernooien dit team van Avanti erg goed presteert.
De eerste tegenslag stond reeds te wachten, Silvijn is door de griep gegrepen en om die reden niet in de basis opstelling. Met 6 tegen 6 en twee wissels zijn de jongens van Sparta aan de wedstrijd begonnen.
Na de fanatieke eerste minuten werd de bal door Stijn voorgezet en nog net door Mees aangeraakt. De 1-0 was een feit. Deze snelle voorsprong werd gevolgd door een lastige periode in de wedstrijd. Al snel werden de 1-1, de 1-2 en de 1-3 door de tegenstanders gemaakt.
“Wakker worden!”, werd er door de fanatieke trainer van Sparta geroepen, direct effect volgde, want Mees scoorde hierna twee keer op rij waarmee hij zijn hattrick verzilverde.
Bij rust 3-3 een mooi uitgangspunt voor de tweede helft, de hele wedstijd ligt nog open. Helaas viel al snel de 3-4 en daarna een eigen doelpunt van Avanti 4-4. De 4-5 en 4-6 volgde, heel moedig bleven de jongens van Sparta strijden waardoor er nog een 5-6 uit een eigen doelpunt voortkwam. In de laatste vijf minuten werd het nog 5-7 voor Avanti, waarmee zij de terechte winnaar werden.
Al met al een hele mooie spannende wedstijd, waarin Sparta heeft laten zien tot het laatste moment te willen strijden voor de overwinning. Deze tegenstander met echt een aantal goede talentjes is net een niveautje te zwaar gebleken, volgende keer beter!