Sparta JO191-1 heeft de eerste nederlaag van dit seizoen te pakken. In Hengelo was een sterk Tubantia JO19-1 in eigen huis de baas.

De wedstrijd tegen Tubantia kwam voor Sparta op een ongelukkig moment. In de voorbereiding werd nog geoefend tegen deze ploeg (4-2 winst), maar toen was Sparta nog compleet. Door blessures misten we nu doelman Jasper, Thijs en Eray. Ook kwam daar nog een schorsing voor aanvoerder Leen bij, na zijn 2x gele kaart tegen VOGIDO vorige week. De groep voor vandaag werd daarom aangevuld met Loek en Lucas uit de JO17-1 die ’s ochtends al hun eerste winstpot van het seizoen hadden geboekt, netjes boys. Aangekomen op het sportpark in Hengelo konden we nog even genieten van het spel van onze JO15-1 dat Tubantia JO15-1 achteloos opzij zette, eindstand maar liefst 0-13. Goed voorbeeld, maar zeker niet het verwachte scenario voor onze wedstrijd.

Sparta schoot vanaf de aftrap goed uit de startblokken. Jelmer had uit een steekpass van Randy snel de 0-1 op het bord kunnen zetten, maar zijn inzet kon nog maar net door de doelman van Tubantia tot corner verwerkt worden. Tubantia werd in het zadel geholpen door een zwak moment tussen Ruben en doelman Dion. Ruben liet zich de kaas van het brood eten en voor de inkomende aanvaller was het een koud kunstje om de 1-0 op het bord te zetten. Een fikse tegenvaller, zeker omdat het door eigen falen gebeurt. Sparta ging in het vervolg van de eerste helft op jacht naar de gelijkmaker en dit was ook zeker verdiend geweest. Nick kreeg de bal na een snelle uitval vrij voor de doelman er niet in en Sam schoot nog op de paal vanuit een scrimmage in de zestien. De gelijkmaker hing echt in de lucht. Helaas werd het geen 1-1, maar vlak voor rust wel 2-0. Tubantia had een snelle uitval vanaf eigen helft, ingeleid door balverlies aan Sparta-kant. Na eerst te dreigen met een passje op een kansrijke medespeler kon een Tubantia-speler met een slalom door de Sparta-verdediging de 2-0 aantekenen. Vlak voor rust en natuurlijk superslecht qua timing.

Na rust ging Sparta nog wel met goede bedoelingen het veld op, maar de wedstrijd werd definitief in het slot gegooid door de snelle 3-0. Jasper kreeg de bal na een voorzet vanaf de rechterflank van Tubantia onder zich en raakte het zicht op de bal kwijt. Tubantia profiteerde en de 3-0 was een feit. Sparta was niet bij machte om het spel in de tweede helft nog te kantelen. Tubantia bleef op de been en leek even zelfs uit te kunnen lopen naar een grotere voorsprong. Door hard te blijven werken en goed keeperswerk van Dion werd verdere schade beperkt en bleef Sparta overeind. Loek en Lucas uit de JO17-1 speelden nog zo’n 25 minuten mee en deden dit verdienstelijk. De eindstand bleef op 3-0 staan en dat betekende de tweede overwinning voor Tubantia dat we zeker nu tot de titelfavoriet in de najaarscompetitie mogen benoemen. Een sterke ploeg die degelijk in elkaar zit en beschikt over enkele opvallende uitblinkers. Sparta moet net als afgelopen seizoen weer in de achtervolging. Als iedereen fit en scherp is kunnen we de concurrentie met een ploeg als Tubantia zeker aan en laten we dan maar het voorbeeld van vorig jaar weer volgen. Hopelijk treffen we Tubantia in de voorjaarscompetitie weer en komen we dan beter voor de dag. Doelstelling voor de komende wedstrijden is nu de draad op te pakken en punten te verzamelen op jacht naar een plek bij de eerste vier (goed voor plaatsing voor de promotiepoule). Zaterdag is BWO de tegenstander en er is dan maar één doelstelling: winst.

Tubantia JO19-1 – Sparta E. JO19-1 3-0

Selectie Sparta: Dion Bartelink, Jasper van den Bos, Randy Pater, Ruben Aygur, Atif Arabou, Haytam Mahdoub (Lucas Douwsma, JO17-1), Sam Wijgerink, Ali Oulad Ben Lahcen, Jelmer van Herwijnen (Loek ten Bos, JO17-1), Nick Bokma, Diego Jonkers (Mitchell van den Boogaard)
Afwezig: Jasper Stobbe, Thijs Bult, Leen Pompert, Eray Eroglu

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter