Op voorhand een hele zware loting voor Sparta, 1e divisionist DVS heeft op dat niveau al laten zien dat ze een erg goede selectie hebben, met een 3e plek lieten zij al veel topclubs achter zich.
Op het geweldig mooie hoofdveld werd om 14:45 uur afgetrapt, Sparta liet gelijk zien comfortabel aan de bal te zijn en creëerde de eerste kansen, Sam stuitte op de keeper na een goedlopende aanval. DVS liet op hun beurt zien erg effectief te kunnen aanvallen alleen tot grote kansen leidde dat nog niet. De 1-0 viel dan ook uit een corner, waar de ingestudeerde voorzet met veel inlopende DVS spelers goed ingekopt werd.
Het initiatief blijft toch lichtelijk voor Sparta, er wordt weinig weggegeven en met geduld de aanval gezocht, dit resulteerde 10 minuten voor rust op een goede aanval waarna een voorzet knap binnen werd gekopt door Jelmer, 1-1
Na rust is de wedstrijd in evenwicht, de vele toeschouwers zien erg goed en effectief voetbal van beide teams, de spanning loopt op en de strijd wordt heviger. Een half uur voor tijd een omschakelmoment waarin goed vooruit wordt gespeeld, na een mooie steekbal van Lucas is het Sam met het subtiele tikje langs de keeper, de 1-2.

Het laatste half uur wordt de druk opgevoerd door DVS, hele grote kansen komen er niet dus Sparta lijkt stand te houden, totdat de spits van DVS slim uit de rug van de verdediger wegloopt en knap binnentikt, er wordt gevlagd en gefloten. Uiteraard veel tumult maar vanuit het zicht van de grensrechter te begrijpen dat het buitenspel leek. Achteraf hebben we via de beelden kunnen zien dat het nèt geen buitenspel was.
Eindsignaal en 1-2 op het scorebord.
We willen DVS bedanken voor de sportieve reacties nadertijd en wensen ze veel succes in de competitie.