Na de historische penaltyreeks met veel media aandacht van vorige week stond er vandaag gewoon weer een competitiewedstrijd op het programma.
In Heino mochten we het opnemen tegen de plaatselijk Sportvereniging. Jan Meerlo hanteerde de vlag, als beloning voor zijn contacten in de media.

We moesten op het laatst ook zonder Luca aantreden, waardoor we met 13 spelers de strijd moesten zien te klaren. In de wedstrijdbespreking maakten we het strijdplan. Ook bepaalden we dat we in de wedstrijd zelf moesten bepalen om het wellicht, afhankelijk van de tegenstander, anders in te vullen.

De wedstrijd kwam maar langzaam echt op gang. De tegenstander had een tactisch plan uitgedacht waarbij het vooral ging om ver in te zakken en eigenlijk min of meer te hopen op een standaardsituatie of een uitzonderlijke uitval. 5 man achterop, blok van 2 ervoor en 2 voorop en daar tussen weer 1 verbindingsspeler en heel compact spelen.

Hierdoor werd Sparta gedwongen het spel te maken en lag er heel veel ruimte aan de zijkanten van het veld. Op zich deden we dit wel goed maar we hebben een te grote drang naar voren. En dat laatste vraagt dan nauwkeurigheid in passing en goede balcontrole omdat dan de ruimtes zo klein zijn dat je relatief weinig tijd hebt om iets met de bal te kunnen doen.

Met enkele mogelijkheden en ook niet echt meer dan dat gingen we rusten. We spraken af dat niet elke bal direct naar voren hoeft. Breed spelen van links naar rechts en de bal in de ploeg houden en geduld opbrengen werd het devies. Zo betraden we voor de 2e helft de arena.

Het wedstrijdbeeld was hetzelfde. Sparta de ogenschijnlijke bovenliggende partij en een heel compact spelend Heino. De opdracht die we met elkaar hadden afgesproken werd uitgevoerd en de jongens hebben er ook zeker genoeg energie in gelegd maar de wedstrijd stevende af op een 0-0 uitslag. Toch wordt er in de 70e minuut ons een terechte penalty onthouden, Pelle wordt gehaakt in de 16 en de bal had op de stip gemoeten, maar de scheidsrechter beoordeelt de situatie anders.

En, ja hoor, 5 minuten voor tijd is daar dan toch die ene standaardsituatie voor de tegenpartij. Een corner, hoog naar de 2e paal, en daar staat een speler van Heino om de bal in te knikken. Het strijdplan van Heino lijkt te zijn gelukt op dat moment. Sparta grijpt haar laatste mogelijkheid en gaat achterin 1 op 1 spelen en Siebe gaat de aanval ondersteunen. We ontsnappen nog aan een 2-0 achterstand omdat bij een uitbraak Heino verzuimd de wedstrijd in het slot te gooien. Toch met een paar seconden nog op de klok wordt de bal in de 16 gepompt van Heino en zit de keeper lelijk mis en schampt Siebe de bal met zijn hoofd en wordt het toch nog 1-1, of toch niet!!!!. De grensrechter steekt om onbegrijpelijke(?) reden de vlag in de lucht en de scheidrechter gaat mee met die beslissing en onze zuivere goal wordt afgekeurd.

Wederom toch een teleurstelling voor onze jongens. Eerst de extreme penaltyreeks en nu alles gedaan wat je kunt doen tegen een dergelijke spelopvatting van je tegenstander en ook goed uitgevoerd en wederom aan het kortste eind getrokken. Onze jongens hebben meer verdiend, maar “soms zit het mee en soms zit het tegen”.

Volgende week gewoon weer opnieuw een wedstrijd, WSV uit Apeldoorn komt naar Sportpark het Schreurserve. Hopend dat we toch ondersteuning krijgen van onze trouwe supportschare, maar dan wel vanachter de omheining.

Opstelling: Wout, Ruben, Sven, Siebe, Niels (45. Douwe), Reno, Steven, Daan (45. Tim), Pelle, Beau en Cleo (65. Niels)

Scoreverloop: 76. 1-0

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter