2 november 2019 Sparta Enschede – Tubantia 3-1

Prachtig affiche, de nummer 3 (Sparta) krijgt de koploper op bezoek. Bij winst ga je ze voorbij. Wat heb je nog meer nodig om gemotiveerd te raken.

De boys waren er dan ook op de juiste manier mee bezig, afgelopen donderdag lieten ze dat al zien in de trainingspartij en ook nu was de focus daar.
De warming was geconcentreerd en goed. Het zijn van die kenmerkende signalen, heerlijk. Helaas haakte Sil af door een rugblessure en kon Haytam dus toch starten en kon Bob de plek van Sil achterin overnemen.

Na een iets betere start van Tubantia was het toch Sparta die de eerste echte grote kans kreeg, in de 11e minuut van de wedstrijd, voor open doel werd gemist, daar waar iedereen hem al telde, inclusief Jelmer zelf natuurlijk. Kan gebeuren, maar je weet ook in dit soort wedstrijden krijg je niet zo heel veel kansen en dan is het wel lekker dat ie er in gaat. Sparta nam de controle over de wedstrijd definitief over en er werd gewoon goed gevoetbald en gestreden. Na 18 minuten kon de keeper nog een schot van Mitchell pareren met zijn voeten, maar 3 minuten later lag hij toch echt in het mandje. Een uitstekende vrije trap van Bob die precies op maat kwam bij Mitchell, die met een goede aanname de bal vervolgens in de verre hoek schoof. 1-0 voorsprong en dat was verdiend.

Tubantia is een degelijke voetballende ploeg en van onze jongens werd het uiterste gevraagd. Toch kwamen we niet echt in de problemen want de eerste mogelijkheid voor Tubantia was pas in de 30e minuut via een vrije trap. Echter 2 minuten later was er wel enige onrust in de defensie van de Spartanen. Kay was reeds verslagen maar Tom kon de inzet van Tubantia nog uit het doel houden.

Helaas voor de withemden werd er vlak voor rust gescoord, Atif dekte aan de verkeerde kant en in zijn poging dit met alle macht te herstellen maakte hij de overtreding in de 16 waardoor de scheidsrechter geen andere keuze had dan de bal op de stip te leggen. Met deze stand 1-1 gingen we rusten.

Geerco gaf duidelijk aan dat we het echt goed deden. We voetballen goed, de juiste energie werd in de wedstrijd gestopt en dit zijn de tegenstanders waar je als voetballer beter van wordt. Tevens is gebleken dat het dus om de details gaat en we hadden gewoon met een voorsprong de thee moeten opzoeken. De 1-1 gaf dan wellicht niet de juiste veldverhouding weer maar als we de 2e helft hetzelfde zouden doen als de eerste dan winnen we deze pot.

En wat een start van de 2e helft zeg. Vanaf de aftrap kwam de bal bij onze voorwaartsen en na wat solowerk van Mitchell was het Eray die met de punt van zijn schoen nog net voldoende kracht kon geven aan de bal en we stonden na 30 seconden in de 2e helft al weer op voorsprong 2-1. Nog geen minuut later was het Loek die met een verschrikkelijke knal de paal raakte. Dat was met vuurwerk uit de kleedkamer komen.

Na goed 8 minuten in de 2e helft gingen we wisselen. Er was geen aanleiding omdat er slecht gespeeld zou zijn maar we willen proberen altijd iedereen te laten voetballen. Sam kwam voor Jelmer op de 7 positie en Ali kwam voor Bob op de 2 positie. Na 5 minuten moesten we Ruben en Ali omzetten.

De strijd is nog volop gaande als Eray in de 60e minuut een gele kaart pakt en als de fase aanbreekt waarin Tubantia het slotoffensief inzet. Als team vechten we ons onder de druk uit en leveren we gewoon een goede prestatie. Zonder dat Tubantia echt kansen creëert staan we wel onder druk en komen we er voetballend even niet meer uit. Dit zijn de momenten waar we nog moeten leren om de rust en de tijd te pakken bij een keepersbal, vrije trap of ingooi. Ook daar leren we van.
Met nog 9 minuten op de klok pakt Mitchell geel en dreigt het even uit de hand te lopen en wordt er een rode kaart gegeven aan Tubantia.
Die moeten nu met 10 man proberen de achterstand weg te werken. Dit wordt een onmogelijke opgave want Sparta komt onder de druk vandaan en pakt het voetballend weer op en 2 minuten voor tijd gooit Haytam de wedstrijd definitief op slot door de 3-1 te scoren.

De blijdschap is groot en we verslaan de koploper en gaan dus over het heen en zo rukken we op naar plek 1/2
De wedstrijd is volledig verdiend gewonnen door Sparta. Ze hebben uitstekend gespeeld en hard gevochten. Een echte teamprestatie en de complimenten zijn derhalve dan ook volkomen verdiend.

Door de uitslagen op de andere velden zijn we naar plek 1 geklommen en volgt ons volgende week wederom een kraker. Thuis tegen BWO die nu 2e staan en een zelfde aantal punten hebben maar een slechter doelsaldo. Echt opnieuw een wedstrijd om vooruit naar te kijken.

Doelpunten:
21’ 1-0 Mitchell (Bob)
39’ 1-1 penalty
41’ 2-1 Eray (Mitchell)
78’ 3-1 Haytam ( Atif)

Gele kaarten:
60’ Eray
71’ Mitchell

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter