Na de teleurstellende nederlaag, die we overigens niet verdienden, uit bij sv Heino vorige week, kwam vandaag de koploper op bezoek. We kunnen onze borst dus nat maken. In de wedstrijdbespreking maakten we ons plan voor vandaag. We zouden ten strijde trekken op een vergelijkbare manier zoals we tegen VVOG hadden gedaan. *Dat betekent veel strijd en energie in de wedstrijd leggen en vooral compact en als team spelen.

In deze, waarschijnlijk, laatste wedstrijd van het seizoen kunnen we nog een keer flink knallen. Het beeld is zoals verwacht een compact en teruggetrokken Sparta tegenover een balvaardig en aanvallend ingestelde ploeg. Er gebeurt niet zo heel veel voor de doelen maar de strijd wordt vooral bepaald door crossballen van WSV en onderscheppingen van Sparta. Dan is het Pelle die de laatste man onder druk zet en via een bloktackle de bal verovert en rechtstreeks op de doelman af kan. Pelle wordt niet meer achterhaald en schuift keurig de bal in het netje. 1-0.

Het duurt tot de 20e minuut dat Siebe een schot van WSV moet blokken om weer iets te roepen over een doelpoging van een van de ploegen. Helaas is het 5 minuten later wel raak. Een vrije trap voor WSV op een meter of 20 van het doel wordt in de muur iets van richting veranderd waardoor het 1-1 is. Niet geheel onverdiend gezien het spelbeeld maar echte kansen hebben we ook niet kunnen noteren voor de beide teams. In de 33e minuut laat Sparta toch wat van zich horen, eerst is daar een schot van Daan die de keeper kan pakken en een minuut later is het Ruben die met een schot net de buitenkant van de paal raakt. Sparta dringt wat meer aan in deze fase en het is via een lange trap van Wout waarbij de bal, via Pelle, terechtkomt bij Luca die oog in oog met de keeper komt. Met een mooie lob weet Luca deze te verschalken en we gaan dan ook de rust in met een 2-1 voorsprong.

We bespreken in de rust dat ons plan goed wordt uitgevoerd en ook dat we er nog niet zijn. We spelen gedisciplineerd en als team en het zijn de details die aandacht behoeven. Als we zelf iets meer aan het voetballen kunnen komen dan trekken we dit over de streep vandaag.

En zo beginnen we ook aan een zeer goede tweede helft. In de eerste 4 minuten na rust gebeurt er al veel voor de goal van de ploeg uit Apeldoorn. Eerst moet de keeper redding brengen op een schot van Luca en uit de 2 daarop volgende corners ontstaat er een scrimmage in het 5 meter gebied waarbij het een raadsel is dat er niet gescoord wordt. Maar de verdiende 3-1 laat niet lang op zich wachten. In de 49e minuut is het Pelle met een prima pass die Beau in staat stelt om die 3-1 op het scorebord te zetten.

Direct na deze 3-1 wisselen we, Beau en Steven gaan eraf en we brengen Reno en Cleo. Een paar minuten later brengen we ook Niels voor Douwe. Ook de wissels passen zich feilloos aan en er is geen gevaar meer te duchten van WSV.

Met nog 20 minuten te gaan is het Reno die goed doorgaat en op het juiste moment nog een tikje kan geven waardoor Cleo de 4-1 kan aantekenen. Na een oponthoud van 5 minuten door een blessure aan de kant van WSV lijkt het 5-1 te worden maar het is buitenspel. Wel wordt er in de 80 minuut uit een corner 4-2, de inkomende speler is met de kop net iets sneller dan Wout bij de bal. Maar het slotakkoord is voor Luca en Reno. Het is Luca die goed doorgaat op de achterlijn en de inlopende Reno in staat stelt de eindstand van 5-1 op het bord te zetten.

Een prima wedstrijd van een goed spelend Sparta en ook leuk om naar te kijken deze middag. We zijn bang dat de competities aankomende week gestopt zullen worden waardoor we de laatste wedstrijd waarschijnlijk gespeeld hebben. We zullen het moeten afwachten. Anders is het volgende week uit naar Dalfsen en die week erop nog een thuiswedstrijd tegen Oranje Nassau. We houden u op de hoogte.

Opstelling:
Wout, Ruben, Sven, Siebe, Douwe (55. Niels), Tim, Luca, Daan, Pelle, Beau (50. Reno) en Steven (50. Cleo).

Scoreverloop : 8. 1-0 Pelle, 25. 1-1, 37. 2-1 Luca (Pelle), 49. 3-1 Beau (Pelle), 60. Cleo (Reno), 80+1. 4-2 en 80+2 5-2 Reno (Luca)