Deze mooie herfstmiddag stond in het teken van een heuse kraker. De withemden uit Enschede mochten het opnemen tegen medekoploper NEO uit Borne. Samen met nog 2 ploegen wordt de eerste plaats gedeeld door 4 teams. Bij een overwinning kunnen we dus 1 team van dat lijstje afstrepen.

We begonnen redelijk tot goed. De eerste 20 minuten zijn ook echt voor ons. Een paar mogelijkheden en 1 echte grote kans, maar geen doelpunten. NEO daarentegen blijkt veel effectiever. In de 22e minuut komen we tegen de verhouding in op een 1-0 achterstand. Vanaf dat moment is het ogenschijnlijke veldoverwicht van de eerste 20 minuten verdwenen en zijn beide teams aan elkaar gewaagd.

We creëren mogelijkheden maar de eindpass is niet goed genoeg en daardoor kun je eigenlijk ook niet spreken van een echte kans. Tot overmaat van ramp wordt het ook nog 2-0 precies na 40 minuten spelen. Met een extra domper gaan we dus theedrinken.

In de rust weten we allemaal waar het aan ligt. Voorin wordt bij balverlies niet direct druk gezet om de bal te veroveren. Hierdoor heeft de verdediging voldoende tijd om de bal naar de volgende linies te brengen. En ten tweede zijn we zelf veel te slordig in de passing. Veel inspeelpasses komen niet terecht bij een speler die dezelfde kleur shirt draagt. Hierdoor komt er geen rust in ons spel en moeten we telkens achter onze tegenstander aan.

Gezien het wedstrijdbeeld is er nog geen man over boord. Als we het kunnen opbrengen om voorin direct druk te zetten en nauwkeuriger te worden in de passing dan kunnen we hier ook gewoon nog winnen.

Al snel wordt duidelijk dat het er niet in zit vandaag. De passing blijft onnauwkeurig en we stralen geen moment het geloof uit dat we hier kunnen winnen. Eigenlijk hebben we hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. We creëren wat mogelijkheden maar tot echte kansen komt het niet. Ook onze wissels kunnen het tij niet keren.

Met een beetje geluk hadden we wellicht een aansluittreffer kunnen maken en dan was misschien wel het geloof er geweest. Maar daar is ook geen sprake van. Een paar minuten voor tijd vindt de scheidsrechter dat Sven nog een duwfout maakt in de 16 en wijst resoluut naar de stip. Sven krijgt ook nog eens geel, net als Peter een paar minuten eerder voor aanmerkingen op de leiding. De penalty wordt benut en we druipen af met een 3-0 nederlaag naar Enschede.

Volgende week moeten we ons dan maar revancheren tegen een van de andere koplopers. We ontvangen dan thuis VVOG uit Harderwijk. Met een overwinning houden we de aansluiting in de bovenste regionen. Bij verlies haken we definitief voor die positie.

Opstelling:
Wout, Ruben, Sven, Douwe, (60. Niels), Siebe, Tim, (65. Noah), Luca, Daan, Pelle, (70. Cleo), Beau en Steven.

Score verloop:
22. 1-0, 40. 2-0 en 73. 3-0 (penalty)

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter