Na de bekeroverwinning tegen De Trekvogels en 1 weekje rust begon vandaag de Kampioenspoule. Nu begint het dus pas voor het “eggie” en spelen we elke week een finale met wellicht nog 3 toetjes in de beker. Een goede start vandaag is dus zeer wenselijk en we mochten thuis aantreden tegen een tegenstander uit Hoogeveen, namelijk De Weide. Vorig jaar in de nacompetitie nog door ons geklopt, maar dat biedt natuurlijk geen garanties.

De tactiek werd zoals gewoon besproken en mag geen verrassing meer zijn voor de jongens. Iedereen kent zijn taak en weet wat er van hem verwacht wordt.

Ná amper 30 seconden had het al 1-0 voor ons kunnen zijn, Eray kon een schot net niet goed genoeg plaatsen waardoor de keeper nog een kans had om redding te brengen. Het werd een stevige partij met goed voetbal van beide kanten en veel gretigheid in het spel en de duels. Her en der ontstonden enkele mogelijkheden maar van echte grote kansen was geen sprake. Tevens werd er door de gretigheid nog wel onrustig gespeeld. Maar dat gold ook voor beide kanten. Inmiddels had De Weide al 1x geel te pakken en in de 40e minuut was er een klein opstootje waarbij de scheidsrechter opnieuw geel trok voor De Weide, maar nu ook voor Sparta, Haytem was de ongelukkige.

In blessuretijd viel dan toch enigszins verrassend de 1-0 voor de thuisploeg. Uitstekend doorgaan en vooral fysiek met ook nog een goed overzicht wist Eray de vrijstaande Mitchel te vinden en die bracht met een droge schuiver in de verre hoek de voorsprong. Dat was lekker thee drinken.

In de rus bespraken we dat het goed ging en dat we moeten proberen wat meer rust in het spel te brengen. Tevens als we in de korte ruimte spelen proberen eerder eruit te komen en te openen naar de andere kant. De ruimtes lagen vandaag op de vleugels. Als we met dezelfde gretigheid starten in de tweede helft komt het wel goed.

Na goed 7 minuten was daar de eerste grote kans voor Sparta, Mitchel ging op de keeper af met een tegenstander hangend aan zijn lijf en schoot daarbij net over de deklat. Echter één minuut later was het wel raak. Een prima loopactie van Haytem werd beloond want zijn voorzet stelde Mitchel in staat om diens tweede treffer aan te tekenen van deze middag. 2-0, een verdiende voorsprong voor de Spartanen en De Weide was wel even van slag.

Het was het moment in de wedstrijd om definitief af te rekenen met de bezoekers uit Hoogeveen, we vergaten echter de definitieve nekslag uit te delen. Dat is wellicht het leermoment van deze middag. Er viel aardig wat kansen te noteren na de 2-0. Enkele momenten waarop we net niet scherp genoeg zijn voor de goal.

In de 50e minuut wisselden we Sam voor Bob en 7 minuten laten brachten we Diego voor Mitchel. We waren in control van de wedstrijd maar met “slechts” 2-0 voor en een gelukkige goal van de tegenstander kan zo’n wedstrijd wel zo maar kantelen. Helemaal als je jezelf niet beloond met goals.

Gelukkig gooiden we in de 66e minuut de wedstrijd in het slot. Na knap positiespel werd middels een hakje van Lucas de lopende Haytem gevonden en alleen voor de keeper gezet en met een ferme knal in de korte hoek bracht hij de eindstand van 3-0 op het scorebord.

Het betekende wel dat ook deze doelpuntenmaker werd gewisseld en we daarmee Jelmer nog konden brengen.

Er viel nog 1 gevaarlijk moment te noteren voor onze goal maar de paal bracht redding. En het zou ook jammer zijn geweest om toch een tegengoal te krijgen. De Weide kon prima 1 helft met ons mee spelen maar in de 2e helft waren de Spartanen de bovenliggende partij en is er een verdiende overwinning geboekt en hebben we een mooie start van deze competitieronde.

Volgende week uit naar Ruurlo. Het nieuwe was- en rijschema is bekend en staat op deze website.

Doelpunten:
40”+2 1 – 0 Mitchell (Eray)
47” 2 – 0 Mitchell (Haytem)
66” 3 – 0 Haytem (Lucas)

Gele kaarten:
28” De Weide
40” Haytem
40” De Weide

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter