Vandaag is het dan weer zover, de competitie gaat beginnen.

In de wedstrijdbespreking wordt het plan voor de wedstrijd gesmeed en komt het straks aan op de uitvoering.

Maar vooraf moeten we eerst wat kwijt. Het spelen in een selectie elftal vraagt wel iets meer van spelers dan dat ze wellicht gewend zijn.
Het gaat niet meer alleen om het voetbal maar ook om andere zaken. Dat je je spullen in orde hebt, dat je de juiste (en alle) kleding draagt conform afspraak, en dat je op tijd bent voor de wedstrijdbespreking en dat je je beseft dat je onderdeel bent van het team. 2 spelers komen te laat en laten een teamgenoot de materiaaldienst in zijn eentje doen. Dat kan dus echt niet. Ook de discipline om je aan gemaakte afspraken te houden hoort bij selectievoetbal.

Dan nu naar de wedstrijd, we moesten dus in de basisopstelling een wissel toepassen omdat er spelers te laat kwamen. Gelukkig hebben we wissels en kunnen we gewoon met 11 man starten. Al snel wordt duidelijk dat ook DOS Kampen een ploeg heeft met veel 2e jaars spelers, we kunnen dus wederom aan de bak. Het veldoverwicht is dan ook voor de gasten maar het duurt wel tot de 10e minuut dat de 0-1 valt. Na een lange scrimmage voor ons doel is een schot vanaf de rand 16 voldoende. Echter tijdens de scrimmage is er een blessuren ontstaan aan het hoofd bij Max, maar de scheids verzuimde om het spel stil te leggen. Dit was geen goede beslissing van de scheidsrechter. Al met al een discussie op het veld maar de stand blijft gewoon 0-1. Max moet er wel af en we brengen Duuk van Riel.

10 minuten later is een diepe bal, die achter onze verdediging wordt gespeeld, voldoende voor de 0-2. De aanvaller heeft op deze pass een vrije doorgang richting Wout. We hebben grote moeite met het middenveld. Hun nummer 10 en 5 zijn zeer bewegende spelers en onze mannen op het middenveld hebben hier grote moeite mee. We kunnen de schade beperken tot deze 0-2 tot aan de rust. Aanvallend kunnen we zelf nog geen vuist maken.

In de rust bespreken we de situatie en maken we duidelijke afspraken. Wout, Douwe en Mick zijn bij uitstek de spelers die een goed overzicht hebben op het veld en zij bepalen dan ook met hun aanwijzingen de aansturing van de overige spelers. Dit blijkt heel goed uit te pakken in de 2e helft en voeren we goed uit. Tegelijkertijd spreken we af dat we voor de winst gaan in de 2e helft, we beginnen gewoon weer met 0-0 en dat we vooral moeten leren van dit soort wedstrijden. Een competitie duurt gelukkig meer dan 1 wedstrijd, dus we laten de kopjes niet hangen. Come on Boys!!

Het spelbeeld is een stuk verbeterd in de 2e helft, een grote intensiteit (meer energie leveren) is te constateren en we kunnen de bal wat langer in de ploeg houden en we hebben wat meer controle op het middenveld. Het leidt zelfs tot enkele mogelijkheden voor ons maar echte kansen nog niet. In de 50e minuut brengen we Sep en Zakarios erbij voor Lorenzo en Duuk H.. De wissel wordt gevolgd door de eerste kans voor Jip, maar de keeper weet redding te brengen met zijn voet en een corner volgt. Deze levert helaas niets op.

Maar de verdiende goal voor Sparta volgt toch, een verdedigende fout wordt opgepakt door Jip en hij weet met een goede pass Sep te bereiken en die weet op zijn beurt de bal met een droge schuiver binnenkant paal in de goal te laten belanden. 1-2. We dringen aan voor de 2-2 en we krijgen kansjes en DOS Kampen blijft gevaarlijk in de omschakeling. Wout houdt ons in de wedstrijd met 2 puike reddingen en Jip krijgt nog een goede kans maar de keeper plukt zijn bal mooi uit de lucht,

2 minuten voor einde wedstrijd valt dan de beslissing een verkeerde keuze achter is de inleiding voor een droog schot die de 1-3 op het bord zet. Eigenlijk op het moment dat je hoopt dat de 2-2 misschien wel eens zou kunnen vallen, valt dan helaas de 1-3 en is de wedstrijd gespeeld.

We hebben een goede 2e helft gespeeld en we hebben veel energie in de wedstrijd gelegd en veel vechtlust laten zien. Daar kunnen we mee verder en dat geeft hoop voor volgende wedstrijden. Er zijn echt wel genoeg aanknopingspunten.

Volgende week uit naar Haaksbergen tegen Bon Boys. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.