Eindelijk was het dan zover, na 2 jaren van incomplete competities, gaan we vol goede moed beginnen aan een nieuwe competitieronde.

En vandaag direct een kraker op het programma, Sparta JO17-1 ontvangt Berkum JO17-1. De voorbereiding wordt enigszins verstoord doordat Pelle niet kan aantreden. Daarbij komt dat de aangewezen scheidsrechter niet komt op dagen en dat we Tonnie ter Huurne kunnen strikken om die honneurs waar te nemen. Waarvoor dank.

Een paar minuten over 12.00 uur kunnen we dan eindelijk aftrappen. Een start met 2 teams die niet direct het achterste van hun tong laten zien. Wel heeft Sparta een overwicht omdat het gewoon erg goed voetbal speelt. In de 12e minuut is er dan ook een echte, eerste kans te noteren. Goed doorgaan van Noah die een mooie voorzet aflevert en Steven die het vizier dan nog niet scherp heeft staan, mist. We zijn de betere ploeg maar we moeten waakzaam blijven bij de omschakeling. Berkum heeft 2 snelle buitenspelers.

In de 23e minuut komt Sparta op een verdiende 1-0 voorsprong, een voorzet van Luca valt in het 5 meter gebied en door een prima loopactie van Steven twijfelt de keeper. Hij ziet hierdoor de bal langs hem heen gaan en Beau tikt voor alle zekerheid de bal in het doel. Helaas wordt met deze 1-0 ook het veldspel van Sparta minder. Veel onnauwkeurigheid en minder energie, het komt dan ook tot 1-1 in de 37e minuut vanuit een omschakeling. Het is ook een van de laatste wapenfeiten voor de rust en we zoeken de thee dan ook op met een 1-1 gelijke stand.

In de rust bespreken we een aantal tactische dingen en stellen we vast dat het tot aan de 1-0 erg goed was en daarna zakte het iets weg. Laten we de draad weer oppakken zoals we zijn begonnen.

Goed en wel is de 2e helft gestart en staat het ineens 1-2. Een afstandsschot waait over Wout heen in de kruising. Aan de kant is er even de schrik, echter de boys laten zien dat ze uit het goede hout gesneden zijn. Niemand laat de kopjes hangen en de energie gaat weer omhoog en we knokken ons de wedstrijd weer in. De beloning volgt al spoedig. Luca gaat goed door aan de rechterkant en speelt op tijd af en Steven kan uithalen. En hoe, een machtige pegel belandt in het dak van het doel, 2-2.

Sparta neemt zeker geen genoegen met de gelijkmaker en gaat op zoek naar de voorsprong, die komt er dan ook in de 57e minuut. Een afgeslagen bal komt terecht bij Beau en in de drukte weet hij de weg te vinden om alleen voor de keeper te komen en schuift de 3-2 binnen. Een verdiende en terechte voorsprong gezien het spelbeeld, ook al blijft Berkum gevaarlijk in de omschakeling. Maar de strijders op het midden met Daan en Reno en de achterste linie met Siebe, Tim, Douwe en Sven houden de gelederen gesloten.

Wout moet pas in de 72e minuut echt ingrijpen op een schot uit de2e lijn van Berkum, maar het is Noah die, 2 minuten voor tijd, met een prachtige steekpass Steven in stelling brengt om de 4-2 te maken en daarmee de definitieve eindstand op het bord zet.

Een spannende en mooie wedstrijd van een team dat veel energie in de wedstrijd heeft gelegd en een dik verdiende overwinning kan noteren als start van de competitie. Ook de eerste reacties ná de wedstrijd van het publiek waren positief. Met een goed gevoel gaan we volgende week naar Groenlo om tegen SV Grol te spelen.

We danken de supporters voor hun steun en ook Arnold die de taak als grensrechter vandaag op zich nam, waarvoor dank.

Opstelling: Wout, Tim, Sven, Douwe, Siebe, Reno, Luca, Daan, Steven, Beau en Noah.

Scoreverloop: 23. 1-0 Beau (Luca), 37. 1-1 Berkum, 43. 1-2 Berkum, 45. Steven (Luca), 57. Beau (-), 78. Steven (Noah)

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter