Na de winst vorige week in Almelo tegen ON hadden we het nog steeds in eigen hand. Vandaag krijgen we HHC Hardenberg op bezoek en vooraf is het allemaal zonneklaar. Wij moeten winnen om lijfsbehoud en bij winst voor HHC Hardenberg zijn zij kampioen. Kortom de laatste wedstrijd en die is niet om des keizers baard.

Het werd een spektakelstuk waarbij de 3 P’s (die zijn toe te schrijven aan een legendarische aanvoerder van ons eerste team bij de senioren), namelijk passie, plezier en punten, van zich deden spreken.

Na een wat voorzichtig begin van beide kanten kwamen de bezoekers verdiend op voorsprong in de 13e minuut. En dat was ook het moment voor onze boys om te laten zien wat ze waard zijn. Nu was er wel de passie en gingen we de duels aan en we speelden ons goed in deze wedstrijd. Vlak na de 0-1 kreeg Pelle een mooie kans maar zag deze nog niet benut. In de felheid pakt Reno een gele kaart maar zet daarmee wel de toon voor de rest van het elftal. De kampioenskandidaat mag dan wel voorstaan maar Sparta is gewoon beter. Een zinderende knal van Beau spat onderkant lat het veld weer in en een paar minuten later weet de keeper van HHC met een mooie zweefduik een schot van Reno te pakken. De betere kansen zijn voor ons. Wel moet Wout vlak voor de thee nog redding brengen. Maar we gaan rusten met een goed gevoel ondanks de 0-1 achterstand.

De inzet en de energie die we in de wedstrijd steken wordt geprezen en wij gaan onze kansen krijgen. We brengen 3 wissels. Noah, Steven en Douwe komen erbij voor respectievelijk Daan, Matthijs en Tim. Inmiddels weten we dat we veilig zijn want DZOH heeft de wedstrijd tegen Tubantia, onze concurrent voor degradatie, met 4-1 gewoon. Dus wij zijn veilig. Dan nu maar ook alle schroom van ons af en goed afsluiten dit seizoen. In het team heerst een gevoel dat HHC hier vandaag geenk ampioen gaat worden.

Na 5 minuten in de 2e helft voorkomt Wout met een mooie redding de 0-2 en is het tijd voor Pelle om te laten zien wat hij kan. Na een passeerbeweging aan de zijkant van het veld, weet hij met een fantastisch schot in de kruising bij de 2e paal de keeper van HHC te verschalken en het is 1-1. Het startsein voor een geweldige 2e helft.
Want vanaf de aftrap krijgt dezelfde Pelle een veel “makkelijkere” kans om zelfs de 2-1 te maken, maar dit maal lukt het niet.

Gelukkig is het 5 minuten later wel raak, Steven weet de bal terug te leggen op de inkomende Reno en die haalt uit. 2-1 voor de withemden uit Enschede. Dat betekent dat HHC er al weer 2 moet maken om kampioen te worden. En binnen 3 minuten na de 2-1 is het alweer 2-2. De spanning zit er vol op bij HHC. We brengen Tim nog een keer voor Ruben en Steven krijgt de kans om ons weer op oorsprong te schieten maar zijn schot gaat maar net voorlangs.

Vanuit een spelhervatting in de 70e minuut komen de bezoekers toch weer op voorsprong en zijn ze dus virtueel kampioen. Maar lang kunnen ze hier niet van genieten want binnen 60 seconden weet Luca de 3-3 te noteren na een hoop gefrommel in de doelmond bij HHC. Steven weet uiteindelijk toch Luca te bereiken en het staat weer gelijk.

5 minuten voor tijd valt de beslissing. Het is Sven die Steven de diepte instuurt en die kan alleen op de keeper af en weet ons op een 4-3 voorsprong te zetten. En dan is het gebeurd. Bij HHC is het geloof weg en wij hebben een houding dat we dit niet meer uit handen gaan geven.

Met nog 2 minuten extra fluit de scheidsrechter af en hebben we een fantastisch teamresultaat geboekt. Deze ploeg is in staat om goed te voetballen en voor elkaar te strijden, echter wij hebben blijkbaar de hulp van onze tegenstander nodig om dit in ons zelf op te roepen. Maar dat doet niets af aan deze prestatie op deze middag.

Wij hebben op eigen houtje er voor gezorgd dat we niet degraderen en dat is een groot compliment waard, zeker gezien de kampioensaspiraties van de tegenstander deze middag. We kunnen daarom spreken van een prima en zeer sportieve afsluiting van dit seizoen. Vanaf maandag is de focus al weer gericht op het volgende seizoen en de meeste spelers zullen doorstromen naar de JO19-1.

Op woensdag 15 juni is het nog kleding inleveren, noteer dat alvast in je agenda.

Onze dank gaat uit naar alle supporters die ons hebben weten te steunen. Naar de ouders die bereid waren om af en toe de vlag te hanteren, bedankt Marc, Jan, Roberto en Pjotr. Maar natuurlijk ook de ouders die hebben gereden en zorgden dat we elke wedstrijd weer in een schoon tenue konden aantreden. Dank allemaal.

13.. 0-1, 51. 1-1 Pelle, 56. 2-1 Reno (Steven), 59. 2-2, 70. 2-3, 71. 3-3 Luca (Steven) en 75. 4-3 Steven (Sven)