Zaterdag 5 februari 2022: We mochten weer en ook nog eens een echte competitiewedstrijd tegen SJO Fc Dalfsen
Deze ploeg heeft nog 4 wedstrijden te gaan in deze ronde tegenover 2 wedstrijden die wij nog hebben te spelen en ze hebben elk punt hard nodig voor lijfsbehoud. Dus aan de ene kant dreigt het gevaar van onderschatting en aan de andere kant moeten we ons ons instellen op een fysiek duel.

In de wedstrijdbespreking worden de details weer doorgenomen, hoe zetten we druk en wat doen we in de verschillende scenario’s.

En dan is het zover, na 2 maanden geen voetbal in competitieverband rolt om 12:30 uur het balletje weer. Al na 4 minuten is er een grote kans voor de thuisploeg echter deze blijft onbenut. En de eerste noemenswaardige kans voor Sparta kunnen we pas noteren na 21 minuten. Het is Pelle die net een teenlengte te kort komt. We doen het niet slecht maar we zouden de bal langer in de ploeg moeten kunnen houden om echt gevaarlijk te kunnen worden.

Na een dus wat “saaier” 1e deel van de wedstrijd brandt het dan eindelijk los. In de 22 minuut komen de bezoekers op 0-1. Een prima pass van Beau die goed ontvangen wordt door Luca leidt tot de 0-1, Luca maakt het af met een prima schuiver in de verre hoek. Al 2 minuten later is het 1-1 een mooie indraaiende vrije trap in ons 5 meter gebied is moeilijk te verdedigen. En nog 1 minuut later leiden de gastheren zelfs met 2-1. Vanaf de aftrap is er een slechte inspeelpass bij Sparta en die wordt omgezet in een schietkans en dan is het dus 2-1.

Een compliment aan de ploeg, ondanks dat de 2-1 niet mag gebeuren. We laten de kopjes niet hangen en gaan op zoek naar de gelijkmaker. Het is Pelle die de 2-2 voor zijn rekening mag nemen. Een vrije trap met precisie geschoten in de verre hoek waarbij, eerlijk is eerlijk, de keeper er niet goed uitziet.

Vlak voor de thee kunnen we nog een mooie aanval noteren maar een doelpunt levert het ons niet op.
In de rust bespreken we dat we het op zich wel aardig doen maar dat we iets meer rust zouden moeten krijgen in ons spel. Het is te gehaast en te slordig, waardoor we vaker achter de bal en onze tegenstander aan moeten lopen dan dat we willen. Een overwinning zit er in vandaag.

Maar na goed 3 minuten in de 2e helft grijpen we achterin wel heel slap in. Hierdoor krijgt de spits een vrije kans voor een schot en dat kadootje pakt hij graag uit. Staan we toch 3-2 achter, maar er is nog tijd. We brengen Steven voor Mathijs en we gaan opnieuw op zoek naar de gelijkmaker. We brengen ook nog Cleo voor Daan dus nog meer aanvullende impulsen. Ons spel is eigenlijk minder nauwkeurig dan in de 1e helft en echt grote kansen krijgen we ook niet. Maar de druk op het doel van Dalfsen neemt wel toe.

Uiteindelijk is het een domme overtreding in de 16 door het naar beneden trekken van Steven dat we een penalty krijgen. Sven neemt zijn verantwoordelijkheid en mist niet. 3-3 staat er op het bord. Nu proberen ook maar de overwinning uit het vuur te slepen. In onze dadendrang naar voren moeten we natuurlijk wel oppassen dat we de deksel niet op onze neus krijgen. Reno moet zelfs nog een keer ingrijpen wat hem geel oplevert.

Het is in de slotfase een spannende wedstrijd omdat het beide kanten op kan, maar ná 2 minuten blessuretijd fluit de scheids de wedstrijd af. Volgens mij zijn beide ploegen niet echt tevreden met 1 punt, maar zoals gezegd, het hadden er ook zo maar 0 punten kunnen zijn.

Volgende week de laatste wedstrijd van de heenronde, thuis tegen Oranje Nassau, let op , normaliter spelen we om 12.00 uur, volgende week is de aftrap om 12.45 uur.

Opstelling:
Wout, Ruben, Sven, Douwe, Niels, Reno, Luca, Daan (65. Cleo), Pelle, Beau en Mathijs (45. Steven)

22. 1-0 Luca (Beau), 24. 1-1, 25. 2-1, 29. 2-2 Pelle, 43. 3-2 en 67. 3-3 Sven (p)