Na de mooie en goede overwinning van afgelopen week op Berkum wacht vandaag de uitwedstrijd in Groenlo tegen de Sv Grol. Kunnen we het goede spel voortzetten van vorige week en nemen we de 3 punten mee naar Enschede of niet, dat wordt de grote vraag.

Omdat Sv Grol door de week in Enschede had gespeeld tegen Victoria hadden we wat informatie over onze tegenstander. Dit namen we uiteraard mee naar de wedstrijdbespreking en we waren dus gewaarschuwd. Tijdens de warming-up ging het eigenlijk al niet goed. Het positiespel was veel te slap en ook het afwerken op de goal ging laks. Maar we hebben nog een paar minuten voordat we het veld op moeten en we benoemen dan ook dat als je ook zo slap aan de wedstrijd gaat beginnen dat het een lastige middag kan worden.

De wedstrijd is 74 seconden oud en we lopen al achter de feiten aan. Slap ingrijpen van onze kant en de 1-0 is dus een feit. Hoezo scherp beginnen?
We herpakken ons een beetje in balbezit echter bij balverlies is Grol gevaarlijk omdat we er veel te ver vanaf staan. Daar waar we vorige week een hoge intensiteit op het veld legden, werden we nu bij vlagen weggespeeld omdat er veel te veel ruimte was voor de tegenstander.

Toch krijgen wij de wat betere en echte kansen. Op een afgeslagen bal anticipeert Steven goed en met wat geluk valt ie in het doel echter de lat voorkomt dat. Uit de opvolgende corner heeft Daan de 1-1 op de schoen, echter zijn schot is te slap om het doel te treffen. Ook in de 25e minuut raakt Steven nogmaals de paal. Na een goed omschakelmoment heeft Steven een schuiver naar de verre hoek, helaas buitenkant paal. Grol blijft dreigend in balbezit zonder grote kansen.

Het probleem van Sparta deze middag is dat we veel te veel ruimte geven aan de tegenstander, waardoor Grol lekker kan voetballen. We zijn overal een stap en soms zelfs 2 te laat. En door de onnauwkeurigheid aan onze kant komen we niet in het spel omdat we te snel de bal weer inleveren.

In de rust bespreken we natuurlijk het slappe begin en dat we elkaar moeten en kunnen helpen door elkaar in de duels te schreeuwen. Elkaar oppeppen en aanspreken, energie erin steken en niet het koppie laten hangen of blijven kijken als een bal een keer verkeerd wordt geraakt of gespeeld. Kop op, het is slechts 1-0 en we hoeven hier absoluut niet te verliezen. Vol goede moed gaan we de 2e helft tegemoet. Ruben halen we eraf en Niels komt voor hem en we zetten tactisch het een en ander om, we gaan 1 op 1 spelen achterin en proberen een man meer te creëren op het middenveld.

Al na 30 seconden had het 2-0 kunnen staan. We beginnen dus opnieuw niet goed. Toch weten we ons nu wel snel te herpakken en is het Steven die na 4 minuten in de tweede helft de 1-1 scoort na goed voorbereidend werk van Luca. Dit is volgens velen het omslagpunt van deze wedstrijd. Als we dit even vasthouden dan kunnen misschien toch de 3 punten meenemen naar huis.

En dan raken we het volledig kwijt. Vanaf de aftrap scoort Grol de 2-1, wederom niet goed ingrijpen achterin. En dan gaat het ineens hard. Binnen 5 minuten lopen ze uit naar 3-1 en 4-1. De wedstrijd is gespeeld. We brengen Cleo nog voor Noah maar in dezelfde minuut staat ook de 5-1 al op het bord.

We zitten nu in een fase dat elke aanval van Sv Grol een goal wordt of bijna goal wordt. Met nog 19 minuten te gaan is de stand al 6-1. We komen er wel nog een keer goed uit maar de keeper van Grol weet goed te redden op de inzet van Luca. En in de laatste 5 minuten gaat het weer snel. 7-1 en 8-1 volgen elkaar snel op. Door een fout van hun keeper weet Luca nog een goaltje mee te pikken naar 8-2 maar het slotakkoord is voor Grol met een mooie aanval 9-2.

Een ontluisterende nederlaag die we maar heel snel moeten vergeten. Het heeft ook geen zin om elkaar verwijten te maken. En deze week gaan we gewoon goed en lekker trainen en volgende week begint de wedstrijd weer gewoon met 0-0 en kunnen we revanche op ons zelf nemen. We krijgen Tubantia op bezoek, ook een tegenstander waarvan we weten wat we eraan hebben.

Opstelling: Wout, Ruben (40. Niels), Sven, Douwe, Siebe, Tim (65. Ruben), Noah, (55. Cleo), Daan, Luca, Beau en Steven.

Scoreverloop: 2. 1-0, 44. 1-1 Steven (Luca), 45. 2-1, 51. 3-1, 52. 4-1, 56. 5-1, 61. 6-1, 75. 7-1 78. 8-1, 79. 8-2 Luca, 80. 9-2

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter