Nu we naar het einde van de competitie gaan, betekent dat het steeds duidelijker wordt hoe de kaarten zijn geschud. Voor Sparta zit de druk er zeker nog op want handhaving is nog niet gerealiseerd. Ook bovenin is het nog niet beslist, voor 5 van de 6 ploegen staat er dus wel degelijk nog iets op het spel. Bovenin maken HHC uit Hardenberg en Achilles E. uit wie er met het kampioenschap gaat strijken en onderin zitten Oranje Nassau, Tubantia en Sparta nog zenuwachtig naar elkaar te kijken. Alleen onze vrienden uit Drenthe, DZOH, zijn veilig en hebben verder geen ambities meer. Wellicht gaan die nog wel een rol spelen tegen Tubantia of zullen ze zich aan hun sportieve plicht houden? We zullen het volgende week allemaal mee maken.

In deze ronde kunnen al beslissingen vallen, maar vooralsnog kijkt Sparta eerst naar zichzelf en zal er, wil men ĂĽberhaupt kans maken op handhaving, gewonnen moeten worden in Almelo van Oranje Nassau. Dan laten we in ieder geval definitief ON onder ons en kunnen we Tubantia voorbij, omdat het aannemelijk is dat zij geen punten zullen halen tegen Achilles in deze ronde. In dat geval valt volgende week pas de beslissing zowel boven als onderin.

Om 10.15 uur wordt er afgetrapt en we zien twee, door zenuwen getroffen ploegen, redelijk angstvallig aan de wedstrijd beginnen. Er ontwikkelt zich een slechte wedstrijd waar de spanning volop staat. Er zijn best wel over en weer kansen en mogelijkheden te noteren maar tot een resultaat komt het voor geen van beide ploegen.
We zoeken de thee daarom ook op met dezelfde stand als waarmee we waren begonnen.

In de rust bespreken we dat het niet best is, maar dat dat geldt voor 2 kanten en dat wij dan toch ook wel weer de betere ploeg zijn van de twee en dat het dus echt wel mogelijk is om hier met een resultaat weg te gaan. Het zal dan wel nauwkeuriger moeten en durf de ballen harder naar elkaar in te spelen dan komt er meer tempo in de wedstrijd. En ook al die momenten dat de bal uit het spel is, helpt niet mee aan het tempo van de wedstrijd. Nog los van de vele keren dat de scheidsrechter fluit en ook daarmee de wedstrijd onnodig ophoudt.

We brengen 2 wissels. Jip en Noah gaan eraf en Pelle en Mats komen erbij. Met de inbreng van Mats blijkt het een hele fijne wissel want met 1 van zijn eerste balcontacten zet hij na aangeven van Luca de verdiende 0-1 op het bord. Wat een leuk debuut voor Mats en wat belangrijk is de goal voor het team.
Helaas een paar minuten later is het al weer 1-1. Daan halen we eraf, geblesseerd aan de voet en Matthijs komt de gelederen versterken. De wedstrijd is nog steeds van een belabberdst niveau maar wordt met de minuut wel spannender.

Na de 1-1 staan we een paar minuutjes onder druk maar gestaag nemen we het heft weer in handen en gaan op zoek naar de overwinning. En in de 66e minuut is daar dan de beloning. Een prima uitgespeelde aanval met als eindstation Beau voor de 1-2, na goed voetbal dus en een goede pass van Matthijs.

ON gelooft er niet echt meer in en we krijgen meerdere kansen om de wedstrijd in het slot te gooien, maar ná 3 minuten blessuretijd klinkt gelukkig het eindsignaal. De eerste stap is gezet door de withemden uit Enschede. Het team heeft gedaan wat het moest doen en dat was winnen in Almelo van ON. Hiermee is ON definitief gedegradeerd en maakt Sparta samen met Tubantia nog kans op handhaving. Tubantia heeft inderdaad niet weten te winnen van Achilles en staat nu op de gevreesde 2e plaatst van onderen met 1 punt achterstand op ons.

Volgende week is het Sparta – HHC, die moeten winnen om kampioen te worden en wij moeten winnen om niet te degraderen. Tubantia moet uit naar DZOH waarvoor niets meer op het spel staat. Kortom, een spannende en lastige situatie. Aan de andere kant HHC heeft alles in deze competitie weten te winnen behalve 1 wedstrijd en dat was uitgerekend tegen ons. Wellicht kunnen we nog een keer stunten.

We nodigen iedereen uit om ons volgende week 28 mei te komen aanmoedigen op sportpark Schreurserve. We zullen alle steun hard nodig hebben. We beginnen om 12.30 uur, tegen de tijd dat we dan de kleedkamer opzoeken voor de thee, weten we ook de eindstand bij DZOH – Tubantia.