15 oktober 2019 Vogido – Sparta E. 2 – 3

Omdat we alle potjes in de poule hadden gewonnen mochten we in de volgende ronde aantreden tegen Vogido. Een niet onbekende ploeg voor ons, want we kwamen ze al tegen in de voorbereiding en ze komen ook uit in onze competitieronde.

Op het donkere hoofdveld van Vogido trapten we om 20.15 uur af en we namen direct het heft in handen. Met wederom goed voetbal was de eerste fase voor Sparta en dat leidde dan ook al snel tot een verdiende 0-1 voorsprong. Reeds in de 8e minuut vond Mitchell met een bewust breedtepassje Haytam. Er volgde een fase met aan beide kanten veel energie maar weinig gevaar voor de doelen. Haytam pakte door iets te veel strijd een gele kaart, maar dat is onderdeel van het spel.

In de 23 minuut was het Mitchell zelf die hun laatste man onder druk zette en het duel won en daarmee 1 op 1 met de keeper netjes afrondde en daarmee de 0-2 noteerde. Sparta nam wat gas terug en Vogido bleef volharden in hun spelopvatting. Lange bal op de spits en mensen vanuit het middenveld eronder komen en dan via de vleugels naar voren.

Aan onze defensie en middenvelders dus de taak om voor de spits te komen of de pass vanuit achter op hun spits eruit halen. In de rust brachten we Lucas voor Loek en zouden we doorgaan met ons eigen spel. Echter na 3 minuten in de tweede helft werd een slappe terugspeelbal van Ruben op Kay niet goed verwerkt door Kay en stond het ineens 1-2. Daarmee hielpen we Vogido aan het geloof dat er wellicht meer te halen viel dan de 1e helft voorspelde.

Er volgde een op en neer gaande wedstrijd met veel strijd aan beide kanten. Dit kwam het voetbal niet ten goede maar het verdiend een compliment aan de Spartanen dat wanneer het voetballend eventjes niet meer lukt dat we dan wel de energie en de strijd blijven leveren. Hiervoor weren we ook in de 55e minuut beloond. Haytam nam de corner en die bal passeerde iedereen in het 16 meter gebied en Sam was het meest alert en nam de bal op de “pantoffel” en met een mooi schot in de verre hoek stonden we weer op 2 goals verschil

Sparta hielde relatief eenvoudig stand hoewel het veldspel van beide partijen wel erg “hotse-knotse-begonia-voetbal” trekjes begon te vertonen. De 40 minuten van de 2e helft stond al een tijdje op het scorebord toen Vogido met een droge schuiver tussen een woud van spelers nog de 2-3 eindstand liet noteren.

Op deze, doordeweekse, avond heeft Sparta zich voor de volgende ronde van de beker geplaatst. Het is nu nog onbekend wanneer deze plaatsvindt, maar het ziet er naar uit dat het pas 2020 wordt en daarmee is de uitspraak: “Sparta overwintert in bekertoernooi” een mooie om af te sluiten.

8’0 – 1 Haytam (Mitchell)
23’0 – 2 Mitchell
43’1 – 2
55′ 1 – 3 Sam (Haytam)
80 +2′ 2 – 3

Gele kaarten:
15′ Haytam

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter