Met een uitstekende wedstrijd heeft Sparta JO17-1 zich geplaatst voor de laatste 8 in het bekertoernooi.

Er werd om 12.00 uur verzameld bij Sportpark Schreurserve om de selectie en een grote schare supporters te vervoeren naar onze tegenstander De Trekvogels.
De bus die echter voor stond was niet de juiste en na een oponthoud van 25 minuten vertrokken we met 44 man richting Nijmegen. De sfeer was reeds goed en onder het genot van wat fruit kon de selectie zich voorbereiden middels de uitgereikte hand-outs van de trainer. Helaas hadden we nog 2 maal een oponthoud onderweg vanwege wegopbrekingen rondom de Waalbrug en waar onze buschauffeur ons langs moest manoeuvreren. Uiteindelijk zaten we 14.25 uur in de kleedkamer en de wedstrijd zou om 15.00 uur starten. Niet de meest perfecte voorbereiding maar daar was niets van te merken in de startfase van de wedstrijd.

Sparta vloog erop, binnen 70 seconden viel er al een mogelijkheid te noteren voor de withemden uit Enschede. Het door ons zo geliefde positiespel werd voortreffelijk uitgevoerd en iedereen kweet zich van zijn taak binnen de lijnen. Het was wachten op de 0-1 voor Sparta en ná 2 goede kansen voor Eray en Haytem viel de verdiende voorsprong in de 25e minuut. Een voorzet van Sam vanaf de rechterkant werd in de 16 onder controle gebracht en goed geplaatst in het doel door Eray.

Trekvogels werd niet echt gevaarlijk want hun beste 2 spelers werden aan banden gelegd. Tom had de spits in zijn zak en op het middenveld waren we heer en meester t.o.v. hun aanvoerder. Sparta creëerde nog 2 grote kansen op 2-0 echter we vergaten ons te belonen voor het goede spel en in een hoog tempo. Het was daarom des te zuurder dat in de slotseconden van de 1e helft een frommelsituatie in onze 16 leidde tot de 1-1. Nu was het afwachten hoe deze tegenslag werd opgepakt in de rust.

De trainer gaf aan dat we het verschrikkelijk goed deden en dat we niet hoefden te wanhopen bij deze 1-1. We zijn beter, we voetballen gewoon goed en hetgeen ons rest is dat we rustig moeten blijven en nog iets nauwkeuriger spelen in de laatste fase voor de goal. De voorsprong komt dan vanzelf.

De Trekvogels hadden blijkbaar een heel ander gesprek in de kleedkamer. Zij hebben het hele elftal overhoop gegooid om Sparta aan banden te leggen. Hun spits werd naar het middenveld gehaald en de aanvoerder ging als controleur voor het centrale duo spelen en ze hoopten met een lang bal de kleine snelle spits te bereiken. Maar de indruk die we kregen was dat ze vooral ons wilden stoppen en hoopten op strafschoppen. Want ze hebben niet 1 echte poging gedaan om een fatsoenlijke aanval te produceren, laat staan een kans af te dwingen of een goal te scoren.

Sparta daarentegen pakte dit volwassen op, we bleven rustig en gingen niet te gehaast op zoek naar de treffer voor de winst. Er werd op balbezit gespeeld en dit zorgde ervoor dat er een totaal ander spelbeeld was dan de 1e helft maar nog steeds Sparta als bovenliggende partij.

Er was uiteindelijk wel een standaardsituatie voor nodig om de verdiende voorsprong te krijgen. De trainer was in gedachten al een lijstje aan het maken voor de penalty’s. De vrije trap werd aangelegd door Haytem en het was Bob die de bal keurig inkopte en de terechte voorsprong van 1-2 stond op het bord. Met nog 5 minuten op de klok zal het slotoffensief wel komen van De Trekvogels. Niets is minder waar, we hadden onze tegenstander kapot gespeeld en na 2 minuten blessuretijd was de overwinning een feit.

Er volgde een warm onthaal door de vele meegereisde supporters en het applaus was ook meer dan terecht voor onze Boys. Ze hebben een geweldige wedstrijd gespeeld. Een eerste helft met een heel hoog tempo en goed positiespel en een tweede helft laten zien dat we heel volwassen een wedstrijd kunnen controleren.

De heenreis was opnieuw een avontuur op zich, met een buschauffeur die moeite had om de Waalbrug over te steken maar via de dijk in het gebied Ooij, Kommerdijk en Erlecom zijn we uiteindelijk tegen de klok van 20.00 uur weer veilig terug op onze thuisbasis. Met dank aan de vele meegereisde supporters kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde dag. Top.

De volgende bekerwedstrijd staat gepland voor 22 februari, tegenstander nog onbekend.

Voor foto’s kijk op Instagram: Account om te volgen: cvv_sparta_jo17_1

Doelpunten:
25” 0-1 Eray (Sam)
40” 1-1
76” 1-2 Bob (Haytem)

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter