Na de duidelijke overwinning vorige week tegen Quick JO17-2 uit Oldenzaal stond vandaag een uitwedstrijd tegen SDC ‘12 op het programma. Een ploeg die we in de voorbereiding voor de vakantie ook al hadden getroffen maar toen nog in de oude samenstelling. Destijds wisten we het in winst om te zetten en vandaag zou het ook moeten kunnen want dit team had de vorige 2 poule wedstrijden al verloren.
Losser zou een thuiswedstrijd tegen Quick afwerken en we zouden om 16:15 uur wel zien hoe de stand er dan voor zou staan. Potentieel hadden Losser, Quick en Sparta nog kans om door te gaan maar Losser had de beste papieren.

De gebruikelijke tactiek werd besproken met elke week weer accenten op bepaalde situaties. We begonnen goed aan de wedstrijd. Er was geen sprake van onderschatting en we waren duidelijk de betere voetballende partij. Na 8 minuten zagen we een mooie aanval over onze linkerkant. Goede voorzet Siebe en Pelle knalde hard op de lat. Dezelfde Siebe schoot een paar minuten later hard voorlangs. We spelen prima en we komen tot veel mogelijkheden en kansen. De laatste pass is nog erg onnauwkeurig waardoor we niet in staat zijn het verschil in doelpunten uit te drukken.

Maar dan, na 25 minuten, staat de wedstrijd op zijn kop. Een onschuldige uitbraak van SDC 12 leidt tot een soort van valpartij in onze 16 en de scheidsrechter wijst gedecideerd naar de stip. Dit kadootje wordt door SDC graag uitgepakt en volledig tegen de verhouding in staan we achter met 1-0. Voordat we goed en wel van de schrik bekomen zijn staat het ook al 2-0 voor de thuisploeg. In het centrum worden we geklopt op snelheid en de spits weet ook hier wel raad mee.

In de 32e minuut is het een individuele actie van Steven aan de linkerkant, hij komt goed naar binnen en zijn schot gaat onder het lichaam van de keeper door. De zogenaamde aansluittreffer vlak voor rust die echt wel verdiend is. In de absolute slotseconden voor de pauze wordt eerst nog een bal onder de lat weggetikt door de keeper op een schot van Beau. Diezelfde Beau heeft een paar seconden nog een mogelijkheid alleen voor de keeper maar een verdediger kan nog ternauwernood ingrijpen. We zoeken de thee op met een 2-1 achterstand.

In de kleedkamer wordt aangegeven dat de inzet en motivatie en de energie die we in de wedstrijd steken allemaal prima in orde is. Zij zijn dodelijk effectief, scoren 2 keer bij 2 kansen en wij scoren slechts 1 keer bij 6 a 7 kansen. We zullen moeten leren dat het wat rustiger en effectiever moet. De drang naar voren is zo hoog dat het te onrustig wordt en daardoor onnauwkeurig in de eindfase van het aanvalsspel. We doen onszelf eigenlijk te kort doordat we het te goed willen doen. Er is niets mis mee om in bepaalde situaties de bal eruit te halen en via het midden of de achterste linie naar de andere kant te openen. En dan daar weer opnieuw op te bouwen naar een aanval of versnelling in het spel. We gaan wel wisselen, Sven en Tijn gaan eraf en we brengen Daan en Niels als frisse krachten. Er is nog niets verloren.

AL snel hebben we hetzelfde spelbeeld in de tweede helft. Een beter Sparta met meer en meer mogelijkheden. Na 2 goed kansen is het dan in de 50e minuut wel raak. Een mooie voorzet van Luca bereikt Pelle en die heeft de bal voor het intikken. De verdiende 2-2 staat op het bord. Vlak na de gelijkmaker heeft binnen 1 minuut Steven de kans om de voorsprong te nemen namens Sparta. Hij schiet eerst tegen de keeper en aansluitend tegen de lat, Daarop volgt een mooi spektakel in het 16 meter gebied van SDC echter de 2-3 valt (nog) niet.

In de 56e minuut is het dan wel raak, met goed voetbal komt Niels vrij aan de linkerkant, zijn voorzet is hard en laag over de grond en Steven raakt de bal lekker met de buitenkant wreef en de 2-0 achterstand is omgebogen naar een 3-2 voorsprong en dat is zeker niet onverdiend. Echter de definitieve overwinning is nog niet binnen. De maker van de 3-2 moet zelfs ver terug in zijn eigen verdediging om de 3-3 te voorkomen. 8 minuten voor tijd moet Wout bij een zeer gevaarlijk counter van SDC met zijn lichaam redding brengen. We krijgen onze kansen wel om de wedstrijd in het slot te gooien maar de eindpass blijft onnauwkeurig.

Met nog 15 seconden op de klok is er nog een vrije trap voor SDC op een mooie plek. Echter een prachtige safe van Wout voorkomt de 3-3 en de scheidsrechter fluit af en we nemen de winst mee naar Enschede. Een prima wedstrijd waarbij we in staat zijn gebleken om een 0-2 achterstand om te buigen in een 3-2 overwinning. Het leermoment deze week zit hem in de effectiviteit. Zo veel kansen en eigenlijk “maar” 3 keer scoren is te weinig.
Omdat Losser een toch wel zeer onverwachte nederlaag van maar liefst 4-0 leidt, wil dat zeggen dat Sparta als eerste in de poule eindigt op doelsaldo en verder mag bekeren.

Volgende week gaan we dan echt weer van start met de competitie. Direct een kraker tegen Berkum JO17-1, een ploeg die alle drie de wedstrijden in de beker in winst wist om te zetten. Een mooie graadmeter om te zien waar we staan aan het begin van deze competitie.

Opstelling: Wout, Tijn (40. Niels), Sven (40. Daan), Douwe, Siebe, Tim, Luca, Reno, Pelle, Beau en Steven (65. Cleo).

Scoreverloop: 25. 1-0 penalty, 27. 2-0, 32. 2-1 Steven (-), 50. Pelle (Luca), 56. Steven (Niels)

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter