Onze mannen mochten vandaag weer een bekerwedstrijd spelen waarbij Emos JO15-1 (die in de competitie een klasse hoger speelt dan wij) de gastheer was.

Ons nieuwe team begint aan elkaar gewend te raken. Mooi om te zien dat er vandaag al veel beter samengespeeld werd, al mocht Emos soms wel heel makkelijk doorlopen. De eerste benutte kans was echter voor Sparta. Wederom een prachtige pas vanaf het middenveld waarna de keeper van Emos kansloos was tegenover onze nummer 7: 0-1.

Daarna ging het over en weer qua kansen, maar mocht Emos de gelijkmaker scoren: 1-1. Dit was tevens de ruststand. Intussen pakten zich zeer donkere wolken samen boven het veld waardoor menig toeschouwer zich al langzaam richting kantine begaf. Even buienradar checken… oeps! Daar komt een flinke bui aan.

Niettemin de aftrap en al vrij snel een geweldige sprint van 1 van onze mega-snelle verdedigers, een prachtige pas en BAM. Zo voor het intikken en wederom de voorsprong voor Sparta: 1-2. Vrijwel direct daarna begon het te regenen dus de rest van de wedstrijd is vanuit de kantine bekeken. Inmiddels begon Emos aan een sprint richting het doel van Sparta. Onze keeper was net te laat en raakte een Emos-speler waarna zij terecht een penalty kregen en ook binnenschoten:2-2.

Over en weer ging het daarna en de regen kwam met bakken uit de lucht. Fysiek waren onze mannen echter sterker en ook qua vechtlust vond ik onze mannen sterker. Uiteindelijk kreeg een Spartaan de bal en in 1 lange rush vloog hij de Emos-spelers voorbij richting de 16, even de bal lekker klaarleggen voor zijn rechter en met een hele droge knal in de rechterbovenhoek trekt Sparta de overwinning over de streep: 2-3! Mooi om te zien dat deze speler daarna in 1 sprint richting de bank rende en zijn coach omhelsde. Voetbal is emotie en groot was dan ook de vreugde toen de scheidsrechter af floot. Tegen een, in mijn optiek, betere tegenstander dan vorige week, zien we nu al de groei van dit team.

Op naar volgende week. Dan spelen we de laatste bekerwedstrijd en met deze snelle stappen die het team maakt heb ik alle vertrouwen in een leuke competitie! Tot volgende week.