De laatste competitiewedstrijd al weer van het seizoen 2017/2018. En nog een belangrijke ook voor onze stoere boys van de JO13-3. Bij winst kunnen we Vogido nog passeren op de ranglijst en dan sluiten we met een goed gevoel deze competitieronde af. Want het heeft ons niet altijd even mee gezeten in deze 2e klasse.

Afgelopen week hadden we afscheid genomen van Niek, onze vaste doelman, hij gaat zijn talenten in de volleybal ten toon spreiden aan de wereld en natuurlijk wensen wij hem allen daar veel plezier en succes bij.
We moesten wel zorgen voor vervanging en die hadden we gevonden in Jorik Laan, Jorik had reeds afgelopen donderdag met ons mee getraind en kende de groep daardoor al een beetje en met wat gezonde wedstrijdspanning zou het vast allemaal wel goed komen. Over het debacle van de midweekse wedstrijd zullen we het maar niet meer hebben. Dus alle ingrediënten waren aanwezig voor een prachtige voetbalwedstrijd.
Daarbij was ook helaas Milan niet aanwezig i.v.m. een voetblessure.

En in alle eerlijkheid het werd een fantastische, mooie en spannende wedstrijd. Sparta was overtuigend en vol passie om deze laatste wedstrijd van het seizoen winnend af te sluiten. De wil om te winnen spatte er van af. En tevens hebben we laten zien dat we wel degelijk goed kunnen voetballen en dat we helaas wel wat pech hebben gehad dit seizoen.

Reeds na 30 seconden was er al een grote kans voor Teun (eindstand 6 doelpunten deze competitie (zie hier de complete eindstand topscorers) klik op topscorer). Teun kon de bal onderscheppen bij een uitgooi van de keeper maar had net niet genoeg controle om al de 1-0 voor Sparta te maken. Maar we gingen door, onze rechterkant met Ilano op de backpositie (op eigen verzoek) en Mathijs op de halfpositie die om en om onze voorwaartsen Tijn, Teun en Jorik in stelling brachten was mooi om te zien. Er werd gewoon goed gevoetbald. In één van deze aanvallen was het dan ook Tijn die aan het eind stond en een bekeken hoog schot over de doelman plaatste en daarmee de verdiende 1-0 op het bord zette. Maar Vogido, de ploeg waar we in de voorbereiding nog nipt met 2-3 van hadden verloren, was natuurlijk ook van plan om doelpunten te scoren. Maar onze stand-in keeper Jorik hield netjes zijn doel schoon en was een goede sluitpost bij onze verdedigers Quinten, Yash, Storm en Ilano. Maar onze verdediging werd natuurlijk ook nog eens ondersteund door ons middenveld met Jort, Huub en Mathijs.

Bij één van de vele corners die we kregen is het Yash of Storm die dan mee gaat, dit keer was het Yash die een grote kans helaas net niet wist te verzilveren. Bij de tweede paal tikte hij uit de lucht de bal net naast de verkeerde kant van de paal. Maar de 2-0 kwam er toch, na erg goed voetbal aan onze rechterkant was er een goede dieptepass van Mathijs op Jorik en die sneed de 16 meter in en schoot netjes en beheerst de 2-0 tegen de touwen. Er volgden tot aan de rust nog enkele mogelijkheden maar grote kansen waren er niet meer. We zochten dus met een terechte 2-0 voorsprong de kleedkamers voor de rust op.

In de kleedkamer bespraken we wat we goed deden en waar we erg tevreden over waren. De inzet was fantastisch, de wil om te winnen was duidelijk te zien, er werd goed samen gespeeld en we waren effectief met de kansen. De jongens zelf vonden wel dat we nog gevaarlijker konden worden als we ons voetbalspel eerder konden openen naar de andere kant van het veld waar vaak de ruimte lag en tevens konden we onze invalkeeper nog beter ondersteunen door jezelf eerder en beter aan te bieden bij een keeperbal. Wij wisselden (Boyd erin voor Huub (zere teen) en Vernon erin voor Teun)
Bij Vogido zal er ook best wat gezegd zijn in de rust want die beginnen furieus aan de 2e helft.

Reeds binnen 1 minuut hadden we een goede redding van Jorik nodig om de 0 te houden en vlak daarna was het nog tot 2x toe erg gevaarlijk voor onze goal maar er werd, gelukkig voor Sparta, niet gescoord. Wel werd er gescoord aan de andere kant. Nadat de storm van Vogido was gaan liggen was het weer de beurt aan onze jongens. Opnieuw een dieptepass op Jorik en die wachtte tot het juiste moment om de bal keurig breed te leggen op de meelopende Vernon die het laatste tikje te kon geven. Een hele goede aanval en prachtige onderschrijving van de genoemde effectiviteit en het goede samenspel, kortom 3-0.
Een paar minuten later een vergelijkbare situatie, opnieuw via onze rechterkant, uiteindelijk was het dit keer Mathijs die de bal uitstekend laag over de grond voorzette en nu was het de inlopende Boyd die met een krachtig schot voor de 4-0 aantekende. Met nog 10 minuten te gaan was deze zege toch wel binnen?

Nou, het werd nog behoorlijk spannend. Vlak na de 4-0 was er een mooi schot van de nummer 9 van Vogido die via de onderkant van de lat in het doel terecht kwam en kort daarna was er een scrimmage waarbij uiteindelijk de, goed spelende, dame in het gezelschap bij Vogido voor de 4-2 kon zorgen. Nu moesten we wel even oppassen want als zij nog een keer scoren dan is het nog maar 1 doelpunt verschil. De officiële tijd zat er bijna op en het werd toch nog 4-3, ook al was er wel een buitenspelluchtje aan dit doelpunt, maar de scheidsrechter van dienst was onverbiddelijk, 4-3. Nu was het wachten op het eindsignaal en dan zouden we toch deze competitieronde winnend afsluiten, maar het laatste fluitsignaal kwam maar niet. We hebben 6 minuten langer doorgespeeld waarbij de scheidsrechter tot 3x toe heeft aangekondigd dat we in de laatste minuut zaten, maar uiteindelijk bij een aanval van Sparta was daar dan toch het verlossende eindsignaal. We hadden gewonnen en het was dik verdiend. En zijn we toch nog mooi Vogido voorbij gegaan op de ranglijst. Groot compliment aan de Boys.

Het competitieseizoen zit er op. We hebben 16 juni nog een toernooi in Zwolle, zie ook de link in de groepsapp. Uw verslaggever is daar helaas niet bij, maar ik vertrouw erop dat er voldoende ouders mee gaan, zoals de trouwe supporters ons het hele jaar al hebben gesteund, om iedereen ook in Zwolle in toom en bij elkaar te houden. Ik wil alle ouders bedanken die hebben gewassen en hebben gevlagd of gefloten of gereden bij uitwedwedstrijden. Allemaal super bedankt, zonder deze kleine dingen en steun is het vele malen minder leuk om leider of trainer te zijn.

We gaan kijken of we voor het toernooi nog een activiteit kunnen organiseren, jullie worden via de app op de hoogte gehouden en dan sluiten we het seizoen dus af met het toernooi in Zwolle. Tot volgend jaar!