Sparta JO13-3 vs ON JO13-2 (beker) 5-4

Na een goede eerste wedstrijd voor de beker uit bij Longa (2-7) waren we de hele week al in een goede stemming. Beter kun je toch niet starten aan het begin van het nieuwe seizoen! De trainingen waren goed! Dan is het zaterdagochtend 11 september en staat de 2e wedstrijd op het programma. Door ons goede resultaat in de eerste wedstrijd werd er gelijk al een beroep gedaan op ons waarbij 2 spelers eerst een wedstrijd meededen bij een ander team. Verder waren we compleet en zouden we dit varkentje wel even wassen. Immers, de tegenstander had de 1e wedstrijd met 14-1 verloren!

Daar stonden we, fluitsignaal, en de wedstrijd kon beginnen. Waar we hadden getraind op druk zetten en vastzetten, werden we overlopen door ON. We speelden slap en totaal niet geconcentreerd. Ze waren constant in de aanval, maar wisten, gelukkig voor ons, geen kans te benutten. Bij de eerste spaarzame uitbraak van ons werd er direct gescoord; na goed doorjagen van Philip bleef Jesse rustig en plaatste de bal in het doel: 1-0. Pfff, daar komen we goed weg. Vanaf nu zal het wel beter gaan, dacht de trainer. Maar helaas, we waren nog steeds niet wakker en binnen no-time stonden we 1-2 achter. Het leek wel of we nog steeds niet wakker waren. Gelukkig hebben we Jip in ons team en nadat ze goed de bal veroverd had en 2 tegenstanders uitspeelde wist ze met een perfecte pass Jesse in stelling te brengen. Met een mooi bekeken schot zette hij de stand op 2-2.

Nu zou het toch wel goedkomen, dacht het publiek. Nu gaat het gebeuren, maar de scherpte was nog steeds aan de kant van ON en na slecht verdedigen keken we weer tegen een achterstand van 2-4 aan. Toen namen we eindelijk het heft weer in handen en werden we beter, alleen gingen we rusten met deze stand. In de rust even de puntjes met elkaar op de spreekwoordelijke i gezet en het verschil zagen we direct terug. We pakten het goed op en nadat een corner van Femke werd afgeslagen kreeg ze de bal weer voor de voeten en haalde verwoestend uit; binnenkant paal in de kruising! 3-4!

We bleven druk zetten en gaan voor elke bal, 10 minuten voor tijd wist Alex een hele mooie aanval met zijn linker perfect af te ronden; 4-4! Daarna ging het spel op en neer, waarbij (ondanks dat we iets beter waren) de goal aan beide kanten kon vallen. Onder aanvoering van Joep, hielden Sybren, Casper, Job en Jip de boel goed dicht achterin. Op het moment dat we ons al bijna berust hadden in een gelijkspel, stond onze aanvoerder op; ze kreeg de bal op 25 meter van het doel, passeerde haar tegenstander en met een hard, maar bekeken schot over de keeper zette ze de eindstand op het bord: 5-4! Wat een spannende en mooie wedstrijd. Trots op jullie, dat jullie zijn blijven knokken als team en dan is dit de beloning! Toppers!

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter