Eindelijk mochten we dan de volgende bekerwedstrijd spelen. Een bijzondere want we moesten helemaal naar Doesburg om daar te proberen de plaatselijke Sportclub te verslaan. Zelfs bij deze verre uitwedstrijd waren onze supporters weer bijna allemaal present. Een groot compliment waard, bij deze dan ook graag gemaakt.

Op basis van wat onderzoek zou het geen gemakkelijke wedstrijd worden. Zij hadden veel doelpunten gemaakt maar kregen er ook veel tegen. Wellicht zou daar onze kans liggen want wij hebben een uiterst moeilijk passeerbare verdediging. En zoals altijd gaan we uit van onze eigen kracht en we hebben behoorlijk vooruitgang geboekt dit seizoen en we spelen af en toe heel goed voetbal.

Vanaf het eerste begin werd al heel snel duidelijk dat sc Doesburg over een speler beschikt die het verschil zou gaan maken. Wij hadden hier in het begin veel moeite mee, er werden lange ballen vanuit achteren op onze helft gepompt en nummer 15 pakte ze op en deed er gevaarlijke dingen mee. Al na 6 minuten was het dan ook al 1-0, nummer 15 passeerde 3 man en gaf de bal voor, een intikker en we stonden achter. Vlak er na kwam dezelfde nummer 15 alleen op onze keeper af maar hij miste. Wij waren echt op zoek naar hoe deze jongen te stoppen.

Maar we kregen gaandeweg meer en meer grip op de wedstrijd door ons goede samenspel en het leidde tot een corner in de 15e minuut. Deze werd slecht verwerkt en in de rebound konden wij maximaal profiteren en kwamen we op 1-1. Ook sc Doesburg was even van slag want vlak na ons doelpunt kregen we al de mogelijkheid op 1-2 echter, de bal ging net naast de verkeerde kant van de paal. Over en weer werden er wat mogelijkheden gecreëerd waarbij we probeerden nummer 15 aan banden te leggen. We merkten ook dat wij het gevaarlijkst waren op de helft van onze tegenstander want hun verdediging was duidelijk de Achilleshiel. Het kwam dan ook op 8 minuten voor de rust op 1-2 omdat hun keeper verkeerde uitverdedigde en wij hier optimaal van wisten te profiteren. Dit bleek, achteraf, de fase in de wedstrijd waar we het verschil hadden moeten maken. We kregen nog 1 á 2 goede mogelijkheden en in de laatste minuut van de 1e helft werd er nog een kopbal van ons van de lijn gehaald. Hierdoor zochten we de thee op met “maar” een 1-2 voorsprong.

In de rust ging het vooral over wat we goed hadden gedaan en dat we moesten proberen op hun helft te komen en daar te voetballen. Ja, en ook nummer 15 werd besproken, maar we hadden het tot nu toe goed gedaan en we moesten doorgaan op deze manier. We stonden tenslotte voor met 2-1.

Helaas was de 2e helft amper begonnen en de 2-2 lag al in het netje, en nu was het nummer 15 zelf die de goal voor zijn rekening nam. Hij had de vrije hand gekregen van zijn trainer en mocht zijn eigen wedstrijd spelen. En daar waar we in de eerste helft nog grip op deze jongen hadden, konden we dat nu niet meer waarmaken en belopen. Een paar minuten laten was het 3-2 en wederom nummer 15, en na een vrije trap van sc Doesburg was het , je raadt het al, nummer 15 die de 4-2 noteerde, en ook de 5-2, dit keer uit een corner was voor de nummer 15. Binnen 13 minuten had de nummer 15, bijna in zijn eentje, de stand weten te keren van 1-2 achter naar 5-2 voor. Hier konden we niets aan doen, hier waren we gewoonweg niet tegen opgewassen.

Wat we wel konden en wat we ook vooral bleven doen was onze eigen wedstrijd spelen en niet opgeven. Want vlak na de 5-2 namen wij slim een vrije trap en daaruit konden we de 5-3 maken en 2 minuten laten kregen we zelfs via een penalty de kans op 5-4, echter de bal spatte op de lat uiteen. Het werd een echte bekerwedstrijd, een groot veld en veel kansen en doelpunten. Nummer 15 liet de 6-3 over aan zijn aanvoerder en wij scoorden nog de 6-4 uit een vrije trap en uiteindelijk was het slotakkoord weer voor de uitblinker, nummer 15, die de eindstand van 7-4 op het bord liet zetten.

Sparta mag ontzettend trots zijn op de prestatie die zij hebben geleverd in de bekercompetitie en ook vooral in deze wedstrijd tegen sc Doesburg. We lieten onze kopjes niet hangen, we bleven doorgaan en we hebben er alles aan gedaan om een goed resultaat neer te zetten. Maar de tegenstander beschikte over een uitmuntende speler die het verschil maakte. Daar kunnen we van alles van vinden maar uiteindelijk is het resultaat dat we uitgeschakeld zijn en dat we terug kunnen kijken op een goede en mooie bekercompetitie.

Volgende week nog een oefenpotje tegen JO13-2 en de week erop beginnen we weer met de competitie, uit tegen Losser.