Op deze zonnige zaterdagmorgen mochten wij aantreden tegen Alcides JO13-1 in Meppel. Gelukkig stond deze wedstrijd om 11.30 uur gepland, zodat we toch nog een beetje konden uitslapen. Om 9.15 vertrokken we vol goede moed richting Meppel. Helaas moesten wij vandaag Lorenzo en Appie missen, zodat wij wederom niet compleet waren, iets wat we dit seizoen nog niet zijn geweest. Hierdoor sloot Cleo uit de JO13-2 bij ons aan. Wij waren de competitie redelijk begonnen, 3 overwinningen en 2 nederlagen. Alcides daarentegen had nog niet verloren in de competitie, alleen gelijkgespeeld bij Flevo Boys, waarmee ze ook samen aan kop staan.

Tijdens de bespreking werd de nadruk erop gelegd dat Alcides een fysieke tegenstander was met snelle buitenspelers. Na de warming-up op veld 27, met een put midden op het veld, klonk om 11.35 het startsignaal voor de wedstrijd. Sparta begon gelijk fel aan de wedstrijd en won nagenoeg elk duel, en voetbalde zich heel makkelijk onder de druk van Alcides uit. Dit resulteerde ook in de eerste kansjes voor Sparta. In de 10e minuut zette Cem met een steekpass Cleo alleen voor de keeper, deze kruiste netjes voor de verdediger langs en schoot de bal beheerst binnen, 0-1! Waar de laatste weken naar een voorsprong Sparta wat terugzakte, bleef Sparta deze keer heer en meester in de wedstrijd. Alcides kreeg wel 2 kansjes, maar deze werden allebei makkelijk door Wout tegen gehouden. Na een goede bal van achteruit zette Cem met een haarfijne voorzet Sep en Cleo alleen voor de keeper, deze werd met de heup afgerond door wederom Cleo, 0-2. Maar Sparta was nog niet klaar met Alcides, 2 minuten later schoot Eren raak uit een bal van Sep, 0-3! Waar wij allemaal dachten dat dit de ruststand zal zijn, scoorde Alcides toch nog de 1-3 voor rust, een afgeslagen bal werd vakkundig ingeschoten over Wout die nog op de grond lag. Opvallend detail bij deze goal was wel dat deze gescoord werd in de 33ste minuut van de eerste helft, 3 minuten buiten de reguliere speeltijd.

In de rust werden de jongens gecomplimenteerd voor de 1ste helft, maar ook duidelijk gemaakt dat we er nog lang niet waren. In de rust kwam Julian erin voor Quinten, die last had van zijn enkel. Alcides kwam goed uit de kleedkamer, en zette Sparta gelijk onder druk, iets waar Sparta, in tegenstelling tot de eerste helft, moeite mee had om onderuit te voetballen. Sparta creƫerde helemaal niks meer, en had ook moeite om de bal in bezit te houden. Alcides zocht veel de snelle buitenspelers, iets waar Duuk en Lucas, de handen vol aan hadden. Uit een schrimmage uit een corner, schopte een speler van Alcides de bal achter Wout. Een goal waar volgens de jongens van Sparta een overtreding aan voorafging, dit resulteerde dan ook dat Quinten er weer in kwam voor de geblesseerde Mick. Alcides rook bloed en ging er vol op, maar de uitstekend keepende Wout hield met een aantal reddingen Sparta op de been. De linksbuiten van Alcides ging nog 3 keer neer in de 16, maar de scheidsrechter zag hier niks in. In de 33ste minuut van de 2de helft krijgt Alcides nog een gigantische kans, maar de spits schoot de bal te gehaast naast, waarop de scheidsrechter de wedstrijd affloot. Zwaar bevochten, en zeker op basis van de eerste helft een zeer verdiende overwinning!

Doordat Flevo Boys ook verliest, zit de top 5 in de 3de divisie op een punt van elkaar, met Sparta op de 5de plek, op een puntje achterstand van de 4 koplopers. Een knappe prestatie, met een team met 8 eerstejaars! Aanstaande zaterdag speelt Sparta JO13-1 thuis tegen WSV, die op de 7de plek staat. Aanvang 10.00 uur, zeker een aanrader om dit seizoen een keer bij het hoogst spelende jeugdteam van Sparta te komen kijken!