De eerste competitiewedstrijd na de winterstop op een glad grasveld. Het begin van de wedstrijd was overduidelijk voor Sparta dat de bal goed rond liet gaan via met name Wasim.
Zoals gebruikelijk was ook vandaag de tegenstander fysiek sterker, maar voetballend waren wij de bovenliggende partij. Atilla speelde sterk achterin en backs Tim en Illias veroverden veel ballen op hun directe tegenstander.

Na 10 minuten onderschepte Daan de bal, passte naar Wasim die vervolgens Jesse alleen voor de keeper zet. Jesse blijft koel en plaatst de bal langs de keeper, een verdiende 1-0!

Vlak na deze openingstreffer passeert Tim met een mooie schijnbeweging de rechtsback van Haaksbergen en geeft een prachtige voorzet. Onder druk van Jesse maakt Haaksbergen een eigen goal. 2-0.

In het tweede kwart weten we wederom twee keer te scoren. Eerst via een prachtige uithaal met links door Daan.
Een paar minuten later speelt Daan Louk vrij en deze maakt rustig af. 4-0. De wedstrijd lijkt voortijdig beslist…

In de derde helft gaat het niveau omlaag. De vermoeidheid gaat parten spelen bij beide teams en Haaksbergen weet hier als eerste gebruik van te maken. Door onoplettendheid bij Sparta wordt het 4-1.
Gelukkig revancheert Sparta zich snel en via een mooie aanval wordt het 5-1.

In het begin van de 4e kwart wordt het nog 5-2 en 5-3 door een fysiek sterke dispensatie speler van Haaksbergen.
Er volgden nog een aantal spannende slotminuten met een aantal kansen over en weer, maar Bas hielt zijn doel helemaal schoon. De opluchting was dan ook groot toen de scheidsrechter affloot. De eerste 3 punten zijn verdiend in Enschede gebleven!

Volgende week geen wedstrijd maar wel latje schieten bij het eerste!

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter