Vandaag stond er een pittige wedstrijd op het programma,we moesten tegen Sparta j011-07 die tweede jaars zijn dus bekend staan als een team die al heel goed op elkaar zijn ingespeeld en alle wedstrijden tot nu toe met veel doelpunten hebben gewonnen!
En omdat wij natuurlijk eerste jaars zijn vonden we dit best spannend.
De leiders nemen dan ook een andere opstelling en strategie met de jongens door en geven aan de jongens mee,speel je spelletje en maak plezier dat is het belangrijkste!
Als de wedstrijd begint merken we al snel dat de druk hoog is maar onze jongens spelen mooi!
Aan de koppies te zien vinden onze jongens het best spannend natuurlijk maar eerlijk is eerlijk ze laten zich niet zomaar het kaas van de boterham eten!
We spelen het mooie spelletje wat we kunnen en geven elkaar adviezen in het veld,geweldig!’
Ook de ouders aan de kant geven onze jongens adviezen en proberen hier en daar aanwijzingen te geven!
Het eerste kwartier verloopt prima en de druk is hoog bij ons maar ook bij onze tegenspelers!
We gaan mooi gelijk op!
na 15 min even rust,de leiders geven onze jongens tips en adviezen en hop we gaan door!
We hebben gelijk een mooi samenspel vanuit onze verdediging naar onze spits maar helaas hij gaat net naast!
Dan vlak daarna krijgen onze tegenstanders ook een mooie kans en die maken goal,dit zeker een cadeautje van ons,want onze keeper had de bal maar de bal glijdt uit zijn handen en rolt dan heel langzaam over de lijn!!…
Sparta 7 heeft nu even het spel in hand en laat dit merken want vlak achter elkaar hebben ze weer twee kansen,maar eentje red onze keeper heel goed en de andere net niet ,dus nu staan we 0-2 achter!
kop op jongens niet erg,schouders eronder en jullie doen het zo goed, iedereen moedigt de jongens dan ook goed aan en dat is super fijn!.
Sparta 09 heeft dan ook de schouders eronder gezet en voetballen zo mooi verder en geven niet op,er word heel mooi samen gespeeld en we laten ook mooie acties zien,we hebben meerdere kansen maar oh wat jammer het geluk zit ons dan ook niet mee en die bal wil er maar niet in!
Of net erover heen,net langs of het schot is net niet hard genoeg!
Maar het is super om te zien hoe Sparta 09 voetbalt en niet opgeeft!
Vlak voor rust heeft dan Sparta 07 wel het geluk mee,ze krijgen weer een kansje en die gaat natuurlijk er wel in…
0-3 is het nu zo gaan we dan ook de rust in!
Wat drinken en een peptalk van de leiders ,en de jongens komen dan ook even bij alle ouders die ook even een knuffel geven en vertellen hoe goed ze het doen ondanks….
De jongens balen natuurlijk en dat is heel begrijpelijk!

De tweede helft begint en je merkt dan toch weer snel dat we tegen tweedejaars voetballen want die zetten de pit er gelijk weer in…
Dan oeps hebben we een speler die uitvalt en spelen wij even met een man minder!
Maar het team pakt dit goed op,het is even heftig met een man minder maar er word mooi na elkaar gekeken en samengespeeld…de communicatie met elkaar is top!
Sparta 7 probeerd weer te scoren maar onze verdediging is sterk en haalt alle ballen weg bij de goal…goed zo toppers!
Dan krijgen wij al snel weer wat kansen maar het lukt maar niet om te scoren,wat een pech hebben we dan ook!
Bij zon wedstrijd als deze zul je dan ook altijd zien dat alles tegen zit! zo sneu voor de jongens!
Want eerlijk is eerlijk ze maken het de tweede jaars van Sparta -7 echt moeilijk en zetten zeker druk!
Sparta 7 moet zeker moeite doen en het gaat in deze wedstrijd zeker niet makkelijk voor ze!
Daarom is de achterstand dan ook zo pijnlijk voor onze jongens!
We gaan dan een poosje gelijk op,de wedstrijd is in handen van allebei de teams en we zien aan de kant een pittig maar mooie wedstrijd,maar langzaam merk je dan de jongens ook best moe beginnen te worden en de pit word aan wederzijdse kant wat minder! Er word hier en daar nu wat rommeliger gespeeld….
De laatste 15 min gaan in ,en we laten de moed niet zakken,onze verdediging is druk met ballen tegen houden en ook onze keeper heeft mooie reddingen!
Maar dit is ook anders om,onze snelle pits weet zo geregeld langs de verdediging te komen maar zoals ik al eerder zei het geluk zit zeker niet mee en de bal wil er niet in ,helaas blijft dit voor ons ook zo en scoren lukt niet !
Bij Sparta 07 is het anders om en hebben zeker het geluk mee zitten want in de laatste 15 min lukt het hun wel om nog 3 keer te scoren en zo verliezen onze jongens met 0-6 vandaag !
Maar ik kan niet anders zeggen dat wij als ouders en de leiders ook heel trots zijn op onze jongens,en dat ze heel goed en mooi gevoetbald hebben en als het geluk ons wat meer mee had gezeten,was een verlies misschien helemaal niet aan de orde geweest maar een mooi gelijkspel! want sommige tegen goals van waren ook echt pech goaltjes……
Maar netjes gedaan TOPPERS…dit was onze eerste verlies in de competitie en dan tegen tweedejaars,maar jullie kunnen trots zijn op jezelf want jullie hebben een mooi en sterk spelletje laten zien vandaag!
Op naar volgende week!

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter