De afgelopen twee wedstrijden wist Sparta al niet te winnen. Het speelde gelijk tegen DOS’37 (1-1) en vorige week ging het onderuit tegen Gramsbergen (2-0). Om bovenin mee te draaien moest er dan wel gewonnen worden van De Zweef. Maar Sparta speelde juist nu zijn minste wedstrijd van dit seizoen en zo eindigde deze wedstrijd in een 0-0 gelijkspel.

Sparta begon al niet scherp aan de wedstrijd en leed vaak slordig balverlies. Sparta zat geen moment in de wedstrijd en dat paste helemaal in het straatje van de Zweef dat probeerde met een dosis strijd de huid zo duur mogelijk te verkopen. Die strijd speelde het meeste af op het middenveld en er gebeurde in de eerste 20 minuten weinig voor beide goals. Daarna de eerste goed lopende aanval van Sparta. Alleen was de voorzet een makkelijk prooi voor de keeper van De Zweef. Daarna nog een voorzet die per toeval bij Jorn Jonge Poerink kwam maar zijn kopbal belande op de lat. In de 35e minuut het eerste gevaar voor de goal van Sparta. Een vrije bal werd goed ingeschoten maar net voor de lijn weggewerkt door een verdediger van Sparta. Het spel van Sparta werd goed ontregeld door de Zweef dat naar Enschede was gekomen om niet te verliezen.

Na de thee een korte opleving van Sparta dat uit een ander vaatje tapte. Dat duurde ongeveer een kwartier en hier had Sparta het verschil kunnen en moeten maken. De Zweef werd tot in de zestienmeter teruggedrukt en kreeg Sparta een paar goede mogelijkheden. Zo schoot Gabriël Genc over na een weggewerkte cornerbal en ging een goed schot van Danny Reinders via een been net langs de verkeerde kant van de paal. Na het kwartier nam de druk weer af en kreeg De Zweef weer wat meer ruimte. Aanvallend weet De Zweef weinig te creëren maar blijft strijdbaar tot het laatste fluitsignaal. Sparta kreeg nog een kans om te scoren maar de kopbal van Danny Reinders ging recht op de keeper af. Scoren gaat niet vanzelf de laatste tijd bij Sparta en echt grote kansen zijn er niet meer te noteren. Het gelijke spel was volkomen verdiend maar zo matig als Sparta zaterdagmiddag speelde is lang geleden.

Opstelling: Quirijn Kiers, Thijs Bult (84. Bram de Kinderen), Maikel Boelema, Lars Bult, Koen Kremers (80. Tim ter Huerne), Jorn Jonge Poerink (84. Jelmer van Herwijnen), Gabriël Genc, Tom Weeren (73. Alessio Pinna), Danny Reinders, Imar Bult, Daan Akkerman.