In het laatste competitieduel van dit seizoen ontmoeten Sparta en IJVV elkaar op sportpark Schreurserve. Voor beide ploegen staat er niks anders meer op het spel dan de spreekwoordelijke eer, want dat er door zowel Sparta als IJVV naast alle prijzen wordt gegrepen is inmiddels wel duidelijk.

Voor IJVV zal dit zeker lastig te verkroppen zijn, want dit seizoen zou het dan echt moeten gebeuren. Er werd stevig geïnvesteerd, maar ondanks de aanwezigheid van kwalitatief goede spelers, waarvan spits Ozhan Kardag een prima seizoen achter de rug heeft (met 26 doelpunten de klassetopscorer), greep IJVV overal naast. In een direct duel om de laatste periode kreeg IJVV afgelopen weekend een pak slaag (3-6) van het verrassende Be Quick ’28, dat zich hiermee verzekerde van nacompetitievoetbal. Nog maar enkele weken geleden speelden IJVV en Sparta het restant van de gestaakte wedstrijd uit de heenronde uit. Sparta beleefde ook al een heerlijke middag in IJsselmuiden, want het legde IJVV finaal over de knie. Een achterstand van 1-0 werd in 45 minuten tijd door het spelen van ‘turbovoetbal’ omgezet in een ruime 4-2 overwinning.

Trainer Jeroen Niks zal met zijn manschappen ongetwijfeld met een goed gevoel dit wisselvallige seizoen willen afsluiten. Een kritische noot aan het adres van Sparta mag zeker ook geuit worden, want de Spartanen presteerden dit seizoen zeker niet stabiel genoeg. Afgelopen weekend was de wedstrijd tegen SVI in Zwolle hier wel het ultieme voorbeeld van. Na een snelle 0-1 voorsprong kreeg Sparta in een tijdsbestek van een kwartier liefst vier tegentreffers te verwerken. Na rust kon Sparta wel uit een ander vaatje tappen en de schade (deels) repareren. Een eindstand van 4-4 was het resultaat van deze knotsgekke wedstrijd, waarin alle aspecten verstopt zaten die Sparta dit seizoen parten speelden.

Hopelijk geeft Sparta vandaag nog een keer gas en gaat het seizoen afgesloten worden met een goed resultaat tegen IJVV.