Den Ham viert dit jaar zijn 75e jubileumjaar en Sparta was zo gul om de 3 punten als cadeau achter te laten. Een mooi cadeau waar niemand rekening mee had gehouden, maar wat graag in ontvangst werd genomen door de Hammenaren. Gezien het spelbeeld van de wedstrijd was 1 punt al een bonuspunt voor Den Ham maar als dat er dan 3 worden is het helemaal een groot feest.

Ondanks dat Sparta niet een goede wedstrijd speelde had het wel de controle over de wedstrijd. Den Ham zakte in en liet Sparta het spel maken om zo in de omschakeling gevaarlijk te kunnen worden. Het bekende recept van de thuisploeg, maar deze wedstrijd gebeurde dat maar 1 keer, en kon Bryan Jonkers redding brengen om de bal buiten de zestien weg te koppen.

De gevaarlijkste aanvallen waren voor Sparta en had twee grote mogelijkheden in de eerste helft om op voorsprong te komen. Eerst was het Danny Reinders die een goede voorzet bij de 2e paal kon binnen tikken maar schoot tot ieders verbazing naast. Even later viel de bal voor de voeten van Gabriƫl Genc, maar zijn inzet van 11 meter werd tot corner verwerkt door de keeper van Den Ham.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld en wachten was op de openingstreffer van Sparta. Met mogelijkheden voor Luuk, Daan en Danny die elke keer hun inzet gekeerd zagen door de doelman van Den Ham, die een zeer goede wedstrijd keepte. Sparta had nog veel meer kansen kunnen creƫren als het wat zorgvuldiger was geweest. Veel ballen werden net te hard of zacht aangespeeld om zo de verdediging van Den Ham uit elkaar te spelen.

Toen iedereen dacht dat de wedstrijd in een gelijkspel zou eindigen schoot de aanvoerder van Den Ham de bal prachtig met een volley in de kruising, 1-0. Hierdoor bleven de punten in Den Ham en was het voor Sparta allemaal net niet.

Opstelling:
Bryan Jonkers, Koen Kremers, Rob van Holland (86 min. Simon Prinsen), Randy Pater, Davide Poledda, Jorn Jonge Poerink, Gabriƫl Genc, Alessio Pinna (89 min. Romin Ahmadi), Daan Akkerman, Danny Reinders, Luuk de Haan.

91 minuut Den Ham 1-0