Zaterdag 18-5 staat een prachtige thuiswedstrijd op het programma tegen Sportlust Glanerbrug. Met de geplande aftrap om 10:00 is ook de zon al goed vertegenwoordigd met temperaturen richting de 20 graden. Het beloofd een mooie ochtend te worden voor de jongens van Sparta JO9-7 en voor het massaal aanwezige publiek.
Opstelling: Keeper: Kasper, Achterin: Silvijn en Elias, Middenveld: Ravi en Kian, Voorin: Soufyan
Eerste wissel is Milan en Steijn had vandaag een dagje vrij.
Eerdere herinneringen aan dit onderlinge duel waren niet heel goed. Mede dankzij een aantal dispensatie spelers kwam Glanerbrug tijdens de thuiswedstrijd tot een ruime overwinning. Des te meer reden om vandaag alles te geven. Voor de wedstrijd houdt trainer Hilbert (zie foto) nog even zijn motiverende speech aan de jongens. De wedstrijd kan beginnen!
10:00 aftrap.
Sportlust begint zeer aanvallend, Sparta weet alle mogelijke aanvullen goed te pareren door sterk te verdedigen. Silvijn onderschept één van de aanvallen van Sportlist en geeft de bal aan Soufyan welke net mist, spannend begin! Sportlust valt wederom aan, komt tot een schot maar vrij eenvoudig voor Kasper. Kian onderschept de volgende aanval en loopt richting het doel van Sportlust, mooie poging. Vanuit het middelveld helpt Rafi goed mee met de verdediging, dit is hard nodig. Sparta breekt uit en krijgt een kans via Silvijn naar Soufyan welke kapt en schiet maar de bal beland bij de tegenstander.
Kasper red nogmaals diverse pogingen van Sportlust, hij zit goed in de wedstrijd net als zijn teamgenoten. Silvijn en Soufyan lopen wederom samen richting keeper maar missen net. Corner en er vindt een wissel plaats, Milan voor Elias, corner gaat vervolgens achter. Keeper trapt uit en Rafi neemt de bal hard op zijn pantoffel, bal gaat hoog over. Sportlust komt terug, Milan onderschept en pingelt achterin. Speelt vervolgens twee man voorbij in een solo naar voren. Keeper kan zijn schot niet houden, laat hem los en Soufyan kan via een kopbal bijna de 1-0 maken.
Timeout
Trainer Hilbert geeft nieuwe aanwijzingen aan de spelers, stelt de spelers op scherp. Het publiek, zittend in de dug-out, klaagt over de hitte.
Spel begint weer, Elias is erin gekomen voor Silvijn. Corner Sportlust, Elias red direct, wat een verdediger! Sportlust heeft diverse kansen, intrap en schot op de paal. Milan onderschept de volgende aanval, loopt naar voren en schiet op de keeper. Keeper schiet uit en Kian onderschept de bal en komt ook tot een schot. Daarna is Rafi aan de beurt met wederom een schot op de keeper. Keeper Sportlust is goed, lastig scoren vandaag. Wederom corner, Rafi neemt, bal komt achter en weer corner. In deze fase van de wedstrijd begint Sparta beter en beter te worden, er hangt een doelpunt in de lucht.
Intrap Silvijn, hij passeert en schiet tegen de tegenstander. Nog een poging voor Milan, wederom onderschept. Intrap voor Rafi, hij schiet hard en scoort de 1-0!! Rust.

Rust
Verwarring alom over de 1-0 van Sparta, meegereisde publiek bemoeid zich er mee. Er is sprake geweest van een misverstand, tijdens de 1-0 lag één van de tegenstanderd geblesseerd in het veld.
Scheidsrechter maakt samen met de trainer een sportieve beslissing door het doelpunt af te keuren.

Spelers wisselen van kant en het spel begint weer. Pass naar voren, actie Soufyan maar mist net, jammer goed begin van de 2e helft. Silvijn verdedigd goed. Het gaat nu over en weer, Sportlust schiet op de lat en later nog een schot langs het doel. Ze blijven in de aanval en scoren nu de 0-1.

Sparta komt fel terug, mooie actie Silvijn, bijna. Corner Rafi net voor de goal langs. Weer een schot van Silvijn op de keeper, keeper laat hem los en Kian kan nog bijna scoren. Nog een aantal mooie acties voor Sparta door Silvijn en Soufyan. Eigenlijk zit vandaag iedereen goed in de wedstrijd.

Time-out
Op naar de laatste helft, iedereen zit aandachtig te luisteren naar de laatste aanwijzingen van de trainer. Alles is nog mogelijk.

Wedstrijd is weer begonnen, Elias verdedigd weer goed, geeft de bal aan Soufyan en die mist net, de bal wil er vandaag maar moeilijk in. Kian geeft vervolgens een assist op Soufyan en weer de keeper.

Laatste minuten breken aan. Wat een spanning in deze wedstrijd, kan Sparta nog op een verdiende gelijke hoogte komen. Corner tegen, Milan valt op de grond. Met tranen in zijn ogen verbijt hij zichzelf en gaat door. Rafi speelt de bal naar Soufyan, Soufyan kijkt, schiet en scoort. De verdiende 1-1 is gevallen. Tijdens de laatste minuut nog diverse kansen op een overwinning. Dan fluit de scheidsrechter af, het is tijd. Dik verdient teruggekomen op 1-1, mooie wedstrijd gespeeld. Heel trots op de jongens van dit team.