Zaterdag 28 mei 2022

Vandaag de laatste wedstrijd van het seizoen. Een seizoen welke alle kanten op ging; van een goede reeks bekerwedstrijden naar mindere wedstrijden in de competitie. Spelers helaas door overmacht moeten doorschuiven naar JO13-2 en nieuwe spelers weer in moeten passen. Al met al was de sfeer binnen het team wel goed en dat is heel wat waard.

De wedstrijd: Sparta JO13-3 – NEO JO13-3 5-3

In de bespreking heel even kort gesproken over de veel mindere wedstrijd van de week ervoor, maar toen toch vooral het oog op deze wedstrijd gehad. De trainer gaf aan dat we vooral met plezier moesten voetballen en vanuit onze basistaken. En vooral ons best doen om de laatste wedstrijd positief af te sluiten.
Vanaf de aftrap ging de wedstrijd aardig gelijk op. Er werden van beide kanten geen kansen gecreëerd, maar het veldspel was vergelijkbaar. Halverwege de 1e helft werd er een lange bal over de verdediging gespeeld en kon 1 van onze verdedigers de bal terugspelen naar de keeper. Hij besloot echter anders en speelde de bal voorlangs richting de verkeerde zijkant. Hierdoor werd deze bal door NEO opgepakt en vakkundig afgewerkt. Helaas: 0-1. We pakten het goed op en kregen een paar kansen, welke helaas niet verzilverd werden. Uit een counter van NEO werd het zelfs 0-2. We waren allemaal even van slag en werden op dat moment ook wat slapper. NEO kreeg nog wat kansen, maar gelukkig was Joep(keeper) alert.
In de rust gaf de trainer aan dat het helemaal niet zo slecht ging, alleen dat we beter met de kansen om moeten gaan en niet iets scherper moeten zijn in de duels. En vooral: geloof hebben in jezelf!
En dat deden ze! Vanaf minuut 1 in de 2e helft zaten ze er fel op en dat resulteerde na enkele minuten in een penalty, die vakkundig werd afgemaakt door Tiemen: 1-2. Terug in de wedstrijd dus! En ze gingen door; Sybren probeerde het eerst met links, maar deze werd geblokt en toen speelde hij de bal heel rustig met rechts in de hoek: 2-2. Doorgaan nu! Na een prachtige corner van Danicio kopte Wowa de 3-2 tegen de touwen! Dit gaat lekker, dacht de trainer. Tot er opeens uit het niets een penalty werd gegeven aan NEO waar Casper toch duidelijk een sliding op de bal maakte: 3-3. En nu? Heel benieuwd wat er ging gebeuren, maar Sparta was niet onder de indruk en niet veel later maakte Sybren uit een vrije trap van 25 meter de 4-3 waarna Danicio een hele mooie aanval wist te bekronen: 5-3. We kregen zelfs nog een kans op 6-3, maar de penalty werd helaas gemist door Sybren(geen hattrick dus).
Ik ben zo trots op deze groep en hoe ze, ieder op hun eigen manier, ontwikkeling hebben doorgemaakt.
Ik wil via deze weg alle ouders bedanken, maar ook de leider, Stefan Deuzeman. En medeleiders, Jan-Albert Dalenoort en Robert ten Dam.
Extra dank naar onze kledingsponsor: Flexchauffeurs.nl
Ik wens iedereen heel veel succes voor komend seizoen!
Hilbert (trainer JO13-3)