Sparta moest zaterdagmiddag aantreden tegen WVF dat in vorige seizoenen altijd bovenin meedraaide. Tot nu toe wil het allemaal nog niet zo lukken en zijn de punten schaars en staat het daarom ook lager in de stand dan was verwacht.

Sparta ging zeer matig van start en dat bleef de eerste helft ook zo. Er lukte heel weinig deze wedstrijd en duels werden ook heel simpel verloren wat in de vorige wedstrijden juist wel gebeurde. WVF daarin tegen speelde een goede wedstrijd en maakte het Sparta heel lastig. Met goed combinatiespel werden de vrije mensen steeds makkelijk gevonden. Sparta keeper Bryan Jonkers moest enkele keren aan de bak om een eerdere achterstand te voorkomen, terwijl de keeper van WVF geen enkele redding moest verrichten in de eerste helft. Dit geeft een beetje de krachtsverhouding weer van de eerste helft. Na een goed halfuur kwamen de bezoekers dan ook op een verdiende voorsprong. Over de rechterkant werd de verdediging van Sparta uit elkaar gespeeld en de voorzet werd goed tegendraads in geschoten 0-1.

Na de thee bracht trainer Joost du Gardijn Daan Akkerman in de ploeg om iets aan de achterstand te doen. Maar vanaf de aftrap was het WVF dat een kans kreeg om de voorsprong te vergroten. Gelukkig voor Sparta schoot de aanvaller de bal net langs de paal. Sparta kwam hiernaar wat meer in het spel en had wat meer aanvallende intenties. De eerste goed lopende aanval leverde ook direct de gelijkmaker op en was Sparta hierin heel effectief. Jorn Jonge Poerink werd goed diep gespeeld en zijn voorzet werd knap binnengeschoten door Daan Akkerman 1-1. WVF was hierdoor even aangeslagen en was het jammer dat Sparta hier verder geen gebruik van kon maken. De bezoekers herpakten zich en kreeg in de resterende tijd nog enkele grote mogelijkheden maar geschoord werd er niet meer deze middag. Sparta had geluk dat kort voor het eindsignaal de bal nog via de binnenkant paal in de handen van keeper Bryan Jonkers kwam. Anders had WVF de drie punten meegenomen en dat was ook wel terecht geweest deze wedstrijd. Nu bleef het bij een gelijkspel en was Sparta blij met een punt.

Opstelling: Bryan Jonkers, Koen Kremers, Rob van Holland, Gabrind, Gabriël Genc, Davide Poledda, Imar Bult (89. Luuk de Haan), Danny Reinders, Romin Ahmadi (45. Daan Akkerman), Jorn Jonge Poerink, Alessio Pinna, Tim ter Huerne.

37 minuut 0-1 Hessel Berends
58 minuut 1-1 Daan Akkerman