De laatste bekerwedstrijd uit de poulefase heeft Sparta ook gewonnen. In de uitwedstrijd tegen GVV Eilermark werd een achterstand in de slotfase nog omgezet in een verdiende 1-3 overwinning. De laatste wedstrijd voor de start van de competitie is vaak een meetmoment hoe de ploeg ervoor staat. Na afgelopen zaterdag is dat bij Sparta nog niet helemaal duidelijk. Er werd wel gewonnen maar het spel was slordig en onsamenhangend wat weer veel balverlies opleverde. Aan de andere kant kun je ook zeggen: niet goed spelen en toch winnen is ook een kwaliteit! Komende zaterdag zullen we het zien als Sparta zijn eerste competitiewedstrijd speelt in Nijverdal tegen de Zweef.

Sparta was tegen Eilermark de bovenliggende partij en had veel balbezit. Na 5 minuten stak Gabriël Genc het middenveld over en maakte helaas op het laatst de verkeerde keuze. Hij probeerde Danny Reinders aan te spelen maar rechts naast hem stond Luuk de Haan helemaal vrij. Dit gebeurde helaas deze wedstrijd vaker dat er verkeerde keuzes werden gemaakt. Nadat Sparta via Mats Holtkamp en Daan Akkerman nog een paar goede mogelijkheden had gekregen kwam de thuisploeg na een half uur spelen gevaarlijk voor de goal van Sparta. Na een snelle aanval werd de bal hard ingeschoten maar deze werd goed gepakt door Quirijn Kiers. Kort voor rust nog een kans voor Jorn Jonge Poerink die de bal voor het intikken had maar zag dat de bal langs de verkeerde kant van de paal ging.

Vijf minuten na rust kreeg Eilermark een strafschop door een overtreding in de zestienmeter van Maikel Boelema op zijn tegenstander. Deze werd goed binnengeschoten en kwam Sparta op een 1-0 achterstand. In de 60e minuut kwam Sparta weer op gelijke hoogte. Een mooie aanval over de rechterkant werd nog wel weggewerkt maar de afgeslagen bal werd hard binnengeschoten door Imar Bult, 1-1. In de slotfase van de wedstrijd besliste Sparta dan eindelijk de wedstrijd. Het kreeg voldoende mogelijkheden omdat eerder te doen maar het was allemaal net niet vandaag. Uit een corner van Imar Bult kopte Lars Bult de bal goed binnen, 1-2. In de laatste minuut maakte Danny Reinder nog de 1-3. De verre uittrap van Quirijn Kiers kreeg hij wat gelukkig mee en scoorde beheerst met een lob over de uitkomende keeper.

Opstelling: Quirijn Kiers, Lars Bult, Gabriël Genc, Daan Akkerman, Danny Reinders, Tim ter Huerne (81. Randy Pater), Jorn Jonge Poerink, Mats Holtkamp (45. Imar Bult), Maikel Boelema, Luuk de Haan (71. Berke Bozkir), Simon Prinsen (45. Koen Kremers).