Je had er “bij moeten zijn” wordt wel eens gezegd om een mooie, leuke of bijzondere gebeurtenis te benadrukken, en gelukkig waren we er deze zaterdagmiddag “bij” de wedstrijd tussen Sparta en IJVV.

Uit in IJsselmuiden werd het 0-1 waar Sparta af en toe goed wegkwam. Het was een roerige week binnen de Sparta selectie met enkele Corona gevallen en verdrietig nieuws in de familie van onze hoofdtrainer Joost Du Gardijn.

Vanaf de aftrap was het nog eerst IJVV die gevaarlijk werd en waar keeper Bryan Jonkers Sparta redde voor een hele vroege achterstand. Maar hierna was het alleen nog Sparta dat de klok sloeg in het eerste half uur. Sparta speelde dit seizoen nog niet zo goed en alles klopte gewoon een keer. Verdedigend sterk, mooi combinatiespel op het middenveld met veel bewegende spelers, en aanvallers die hun tegenstanders steeds hun hakken lieten zien. Dat alles met elkaar resulteerde al na 32 minuten een tussenstand van 5-0 voor Sparta. Wat een weelde.

In de vijfde minuut was Jorn Jonge Poerink heel attent bij een scrimmage, waar de bal eerst twee keer via de lat terugsprong in het veld, kon hij uiteindelijk de bal binnenkoppen, 1-0. Kort daarna was het weer Jorn die goed de vrije ruimte vond en de bal perfect op maat kreeg van Luuk de Haan. Alleen voor de keeper scoorde Jorn Jonge Poerink heel beheerst zijn tweede doelpunt van deze wedstrijd, 2-0. In de 20e minuut kwam de 3-0 op het scorebord door een doelpunt van Luuk de Haan. Met een steekbal door Danny Reinders liet hij alle verdedigers achter zich en ook hij scoorde heel knap de 3-0.

Daan Akkerman 100ste doelpunt

De koek was nog niet op want Daan Akkerman scoorde hierna zijn 100ste doelpunt voor Sparta Enschede, een geweldige prestatie !!!! Hij staat hiermee in het rijtje iconen van Sparta op de derde plaats achter Martin v/d Meulen (219) en Jaro Beijes (109). Wie weet stijgt Daan nog naar de 2e plek en dat zal zijn huidige assistent trainer alleen maar toejuichen. De 4-0 scoorde Daan door sterker te zijn in het duel met zijn directe tegenstander en de keeper kansloos te laten met zijn schot in de verre hoek, 4-0.

Uiteraard krijgt IJVV ook wel mogelijkheden maar die werden niet goed uitgespeeld of Bryan Jonkers was een sta in de weg. In de 32e minuut scoort Jorn Jonge Poerink zijn 3e doelpunt vandaag. Bij een voorzet van Daan kwam hij goed voor zijn man en tikte de bal in de korte hoek, 5-0.

De tweede helft waren de ploegen wat meer aan elkaar gewaagd. Het was aan Bryan te danken dat IJVV niet eerder scoorde dan in het laatste kwartier van de wedstrijd. Sparta wisselde na bijna een uur enkele spelers met lichte pijntjes want komende dinsdag staat alweer de inhaalwedstrijd op het programma tegen ZAC. Sparta komt nog twee keer gevaarlijk voor de goal van IJVV maar het kruid is al verschoten in de eerste helft. IJVV scoort nog wel 2 keer en de doelpunten waren identiek. Eindstand 5-2 en de drie punten schrijven we bij.

We hadden deze middag voor het eerst weer een pupil van de week, Ties Gunneman die samen met ons een leuke middag had.

Aanstaande dinsdag spelen we de inhaalwedstrijd thuis tegen ZAC uit Zwolle, aanvang 20:00 uur.

Opstelling : Bryan Jonkers, Koen Kremers, Rob van Holland (‘58 Bram Heesen), Maikel Boelema, Davide Poledda, Gabriël Genc (‘58 Mika Klepper), Alessio Pinna, Jorn Jonge Poerink, Luuk de Haan, Daan Akkerman (‘75 Imar Bult), Danny Reinders (‘90 Simon Prinsen).

5 minuut 1-0 Jorn Jonge Poerink
10 minuut 2-0 Jorn Jonge Poerink
20 minuut 3-0 Luuk de Haan
24 minuut 4-0 Daan Akkerman
32 minuut 5-0 Jorn Jonge Poerink
77 minuut 5-1 IJVV
87 minuut 5-2 IJVV

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter