Met een mooie 0-3 overwinning op SDC Putten 2 heeft Sparta 2 zich geplaatst voor de finale van de nacompetitie voor promotie naar de reserve hoofdklasse. Deze finale zal a.s zaterdag gespeeld worden tegen Go Ahead Kampen 2 op neutraal terrein.

Nadat in de eerste ronde OWIOS 2 al met een 0-4 overwinning opzij was gezet moesten de manschappen van trainers Marcel Meinsma en Robert Hembrecht het dinsdagavond opnemen tegen SDC Putten 2, afgelopen seizoen op de 12e plek geeindigd in de reserve hoofdklasse. In de openingsfase liet Sparta direct al haar bedoelingen merken en SDC werd op eigen helft teruggedrukt. De snelle en beweeglijke voorwaartsen van Sparta waren soms ongrijpbaar en dat betaalde zich al snel uit in de openingstreffer. JO19 speler Haytam Mahdoub controleerde de bal schuin voor het doel en met een slimme lob in de lange hoek verschalkte hij de SDC-goalie. Sparta zakte niet in en bleef druk houden op de verdediging van SDC. Jelmer van Herwijnen (ook al uit de JO19) kreeg enkele mogelijkheden en met een prachtige pegel in de bovenhoek tekende hij de 0-2 aan. Spits Romin Ahmadi liet zich ook niet onbetuigd en hij kopte een corner knap in. Sparta op rozen met een comfortabele 0-3 voorsprong en het was aan doelman Jasper Stobbe vlak voor rust te danken dat de stand op 0-3 bleef staan. Hij redde knap in een 1:1 situatie uit Ă©Ă©n van de spaarzame aanvallen van SDC Putten.

Na rust zakte het spelpeil wat in, maar niet gek na zo’n goede eerste helft van de Spartanen. SDC Putten legde zich niet neer bij de aanstaande degradatie en bleef vechten. Jasper Stobbe redde een aantal keren knap en daardoor bleef de nul op het scorebord staan. Aan de andere kant liet Sparta enkele goede mogelijkheden liggen om de score uit te breiden. Met enkele wissels neutraliseerde Sparta de wedstrijd goed en wist het de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen. Eindstand 0-3 en een puike prestatie van een (vooral in de eerste helft) uitstekend spelend Sparta 2!

Komende zaterdag is de finale van de nacompetitie. Tegenstander is Go Ahead Kampen 2 dat DZC ’68 2 met 4-3 wist te verslaan. Hou onze media in de gaten en steun Sparta 2 in de strijd om promotie!

Opstelling Sparta 2: Jasper Stobbe, Thijs Bult, Sem Poell, Tim Tönis, Lars Bult, Tim Sprakel, Mika Klepper, Bram Heesen, Haytam Mahdoub, Romin Ahmadi, Jelmer van Herwijnen. Wissels: Koen Hobbelink, Mitchell van den Boogaard, Stijn Geraats, Simon Prinsen, Anthony Ramkalup.