Sparta heeft afgelopen zaterdag zijn laatste bekerwedstrijd tegen GVV Eilermark gewonnen met 3-2. Ondanks dat beide elftallen al waren uitgeschakeld voor de volgende ronde, wilde het uiteraard wel een goed gevoel van deze wedstrijd meenemen naar komend weekend. Dan start eindelijk de competitie waar een lange tijd naar is uitgekeken.

De eerste helft bracht niet veel opwinding en ging redelijk gelijk op en had enkele hoogtepunten. In de 12 minuut was het Danny Reinders die de keeper van Eilermark te ver voor zijn goal zag staan. Zijn schot van 30 meter kon met een uiterste inspanning nog net tot corner verwerkt worden door de goalie van de bezoekers. Kort daarna mag Sparta blij zijn dat het niet op achterstand kwam. Een voorzet werd door iedereen gemist en de bal werd op de paal geschoten. Met de stand van 0-0 leken beide ploegen de rust in te gaan totdat Luuk de Haan de diepte in werd gestuurd. Hij kon alleen door een overtreding in de zestien gestopt worden. De terecht gegeven strafschop werd onhoudbaar binnengeschoten door Daan Akkerman en ging Sparta rusten met een 1-0 voorsprong.

De tweede helft was nog maar 8 minuten bezig toen Sparta de stand op 2-0 bracht. Een strakke voorzet van Luuk de Haan werd goed binnengegleden door Jorn Jonge Poerink. Hierna had de thuisploeg al diverse mogelijkheden om de voorsprong eerder te vergroten, maar ontbrak het aan scherpte bij de afwerking. In de 68e minuut schoot Alessio Pinna dan toch de 3-0 binnen na een goede voorzet van Koen Kremers. De wedstrijd leek met deze stand te eindigen totdat Eilermark in de slotfase de 3-1 maakte. In blessure tijd scoorde Eilermark zelfs nog de 3-2 en kort hierna floot de scheidsrechter voor het eindsignaal.

Opstelling:
Bryan Jonkers, Koen Kremers, Rob van Holland, Randy Pater (73 min. Tim ter Huerne), Gabriël Genc (78 min. Simon Prinsen), Davide Poledda, Daan Akkerman (68 min. Romin Ahmadi), Danny Reinders, Jorn Jonge Poerink, Alessio Pinna (73 min. Imar Bult), Luuk de Haan.

Scoreverloop:
43 minuut Daan Akkerman 1-0
53 minuut Jorn Jonge Poerink 2-0
68 minuut Alessio Pinna 3-0
87 minuut Eilermark 3-1
90 minuut Eilermark 3-2

Foto’s Paul Kuipers

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter