Voor meer foto’s klik hier.

Om bovenin mee te draaien moest deze thuiswedstrijd tegen ASC’62 uit Dalfsen gewonnen worden, en na 90 minuten stond de uitslag van 3-0 op het
scorebord.

Dit is nu de 3 e keer achter elkaar dat Sparta met deze uitslag de wedstrijd wint. Het eerste kwartier had Sparta, zoals verwacht meer balbezit, maar ASC’62 stond goed te verdedigen. Na 9 minuten kwam Gabi via een combinatie met Bas goed door maar de keeper voorkwam een vroege achterstand. In de 17e minuut kon hij een doelpunt van Sparta niet voorkomen. Via de linkerkant kwam Matteo de zestien in en zijn voorzet schoot Daan hard binnen, 1-0.

Uit deze voorzet van Matteo Poledda scoort Daan Akkerman de 1-0.

Kort daarna was daar de mogelijkheid om de voorsprong te vergroten. Danny kwam een teenlengte te kort om een strakke voorzet van Bas binnen te tikken. ASC’62 was via een vrije bal nog gevaarlijk maar Bryan tikte de bal goed over de lat. Voor de rust nog één kansje voor Sparta maar deze werd wild overgeschoten. Ruststand 1-0

ASC’62 was vanaf de aftrap dicht bij de gelijkmaker. Sparta kreeg de bal niet uit de zestien en werd drie keer op goal geschoten door ASC’62 spelers. De bal ging er niet in, al claimde de bezoekers een penalty, maar die werd weggewuifd door de scheidsrechter. In de 49 minuut kwam Sparta op een 2-0 voorsprong door een doelpunt van Bas. Een corner die over iedereen heen ging werd door Daan weer opnieuw voorgezet, en uit een halve draai schoot Bas fraai binnen.

Bas Postma scoort uit de draai de 2-0.

Sparta had geluk dat een goed genomen vrije bal van ASC’62 op de kruising belande en in de rebound werd naast getikt. Hier kwam Sparta goed weg. Met nog een kwartier te spelen maakte Alessio het mooiste doelpunt van deze wedstrijd. Een doorgekopte ingooi van Daan kwam bij Alessio terecht maar hij stond met de rug naar de goal. Met een geweldige omhaal schoot hij de bal onhoudbaar voor de keeper binnen. Hiermee kwam de stand op 3-0 en verder gebeurde er weinig meer deze wedstrijd.

Scoreverloop
17. 1-0 Daan
49. 2-0 Bas
75. 3-0 Alessio

Opstelling: Bryan, Kevin (64. Maikel), Rutger, Rob, Gabriël, Bas, Daan, Danny
(79.Koen), Matteo, Alessio (75. Jorn), Lars.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter