In een enerverende seizoenopening hebben Sparta JO19-1 en VOGIDO JO19-1 de punten gedeeld. Op een snikheet hoofdveld gingen beide ploegen tot het gaatje en had het kwartje tot op het laatste moment beide kanten op kunnen vallen. Het publiek was daarom de grote winnaar van deze spannende pot voetbal. Geen hoogstaand spel, maar wel volop strijd en beleving.

Bij Sparta geen ideale aanloop naar deze wedstrijd. Doelman Jasper missen we nog met een knieblessure en ook Eray was niet inzetbaar vanwege rugklachten. Tel daarbij op dat sterkhouder Ruben vanwege familieverplichtingen ook nog eens afwezig was en Sparta moest het daarom doen met een smalle groep. VOGIDO zou ongetwijfeld geleerd hebben van de eerdere 5-1 bekernederlaag en dat bleek ook in de eerste helft. Sparta had moeite om in het spel te komen en VOGIDO vond het allemaal prima. Geen snelle tegengoals pakken tegen het gemakkelijk scorende Sparta, dat zou al een eerste goede stap zijn. Toch wist Haytam na ruim een half uur spelen de ban te breken. Hij werd aangespeeld aan de linkerkant en met een knappe actie trok hij naar binnen en wist op die wijze in de zestien te komen. De afronding was prima en daarmee zette Haytam de 1-0 op het scorebord. VOGIDO was even van slag, maar Sparta drukte niet door. Doelman Dion leek een lange voorzet op te pikken, maar hij kwam daarbij in botsing met een VOGIDO-aanvaller. Scheidsrechter Guldas wees naar de stip en dat was niet geheel terecht, want de overtreding leek toch echt vanuit VOGIDO-kant gemaakt te worden. VOGIDO pakte het kadootje echter uit en de 1-1 was een feit. Voor rust had Sparta zeker nog moeten scoren. Mitchell ging er op rechts vandoor en Nick liep met hem mee. De voorzet van Mitchell was echter slordig en dat betekende geen zekere 2-1.

Na rust gingen beide ploegen weer onverdroten aan de slag. Sparta had het betere van het spel, maar VOGIDO verdedigde compact en loerde op de counter. De batterij liep aan beide kanten aardig leeg en het werd uiteindelijk een slijtageslag. VOGIDO claimde (terecht) een penalty na een overtreding krap binnen de zestien. Aan de andere kant schoot Ali op de lat en een intikker van Diego uit een schot van Nick op de paal werd onterecht afgekeurd. Diego liep op moment van spelen keurig in positie, maar de scheidsrechter kon het onterechte vlagsignaal niet beoordelen. Invaller Sam werd even later ook nog getorpedeerd in de zestien, maar ook dit werd niet waargenomen. Aan de andere kant mocht VOGIDO het zichzelf kwalijk nemen de wedstrijd niet naar zich toe te trekken. In de eindfase stond Sparta er met 9 man voor na geblesseerd uitvallen van Atif en 2x geel van Leen. VOGIDO-aanvaller Job Nieboer kreeg twee hele mooie mogelijkheden op de 1-2, maar zijn vizier stond vandaag niet op scherp. Een 1-1 eindstand en VOGIDO daarmee toch wel de morele winnaar van deze strijd.

Volgende week wacht Tubantia in Hengelo op ons. Een echte krachtmeting en hopelijk krijgt Sparta JO19-1 deze week goed nieuws vanuit de blessure-herstelhoek. Dit zou zeer welkom zijn, want vandaag was zichtbaar wat een (te) smalle selectie kan betekenen.

Sparta JO19-1 – VOGIDO JO19-1 1-1

1-0 Haytam Mahdoub

Sparta JO19-1: Dion Bartelink, Leen Pompert, Thijs Bult, Jasper van den Bos (Sam Wijgerink), Atif Arabou, Randy Pater, Haytam Mahdoub, Jelmer van Herwijnen, Mitchell van den Boogaard (Diego Jonkers) , Ali Oulad Ben Lahcen, Nick Bokma

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter