Deze competitieronde is, nu de winterstop is aangebroken, geëindigd zoals die ook is begonnen, namelijk een 2-0 nederlaag in een uitwedstrijd.

Na 25 minuten vertraging omdat er geen KNVB scheidsrechter was konden we dankzij een snel opgetrommelde vervanger alsnog beginnen aan de laatste wedstrijd van deze competitieronde. De voornemens waren goed en we wilden met het teamuitje van die avond in het vooruitzicht een goed resultaat halen en met een goed gevoel aan tafel kunnen schuiven. Helaas we kwamen bedrogen uit.

Blijkbaar is het toch moeilijk om de juiste energie en beleving in de wedstrijd te leggen als de doelstelling al is gehaald. Sparta begon slap en futloos aan de wedstrijd. De bestaande afspraken werden niet nagekomen en dan krijgen we het tegen elke tegenstander moeilijk. Het was na 11 minuten dan ook al raak. Een slechte balbehandeling in onze defensie werd direct afgestraft en we stonden met 1-0 achter. Een veel feller en stevig voetballend Bon Boys liet duidelijk zien dat ze een grotere drive hadden om te winnen dan onze eigen Boys.

Toch was er een kleine opleving voor de withemden. In de 29e minuut kon Mitchell zichzelf lanceren in de diepte en bij aankomst in de 16 werd hij onreglementair tegen gehouden en kon de scheids de bal op de stip leggen. Een buitenkansje voor Sparta om toch op gelijke hoogte te komen. Echter de penalty werd een prooi voor de keeper en hierdoor zochten we de thee op met een 1-0 achterstand.

Het zal niemand verbazen dat er stevige woorden zijn gevallen in de kleedkamer. Met name omdat we op geen enkel front ook maar iets van ons kunnen hebben laten zien. We vonden het een prestatie om je voor te schamen. We voerden onze wissels door en we zouden proberen de wedstrijd om te draaien.

Er moet gezegd worden dat er gelukkig meer beleving en ook wel wat meer energie in de wedstrijd werd gestoken, maar het spel was veel te gehaast en nog steeds veel te slordig voor Sparta’s kunnen. Bon Boys bleef gevaarlijk met uitbraken en in de 50e minuut werd het dan ook 2-0 bij één van de uitbraken.

Wel vielen er kansen te noteren voor Sparta waarbij een schot van Diego via de onderkant van de lat uit (?) het doel stuiterde. Op ons niveau hebben we helaas geen VAR en helaas voor Sparta werd de goal niet toegekend. We zullen het nooit weten. Ondanks onze mogelijkheden bleef Bon Boys overeind en liepen we tegen onze derde nederlaag aan.

Het moet wel een leer zijn voor dit team dat we van iedereen kunnen verliezen als we niet minimaal de juiste energie en beleving in een wedstrijd stoppen. We hebben individueel allemaal goede spelers en we hebben een paar wedstrijden of delen van wedstrijden laten zien dat we echt goed kunnen voetballen als team. Maar het valt en staat wel met de instelling hoe je aan de wedstrijd begint.

Ondanks deze nederlaag kijken we toch terug op een goede 1e competitie helft en zijn we tevreden over de 2e plaats in de eindstand. Hierdoor plaatsten we ons voor de kampioenspoule reeds 3 wedstrijden voor het einde. We hebben de avond gezellig met elkaar afgesloten met het teamuitje bij Sensazia.

Namens het team en de begeleiding wensen we alle volgers en supporters fijne feestdagen en een gezond en sportief 2020 en we hopen jullie in 2020 weer langs de lijn te mogen begroeten.

Doelpunten:
11’ 1-0
50’ 2-0

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter