De competitie gaat weer beginnen, eindelijk. Na een paar oefenpotjes en 3 bekerwedstrijden kunnen we in de eerste echte krachtmeting van dit seizoen zien waar we staan.
Met een prachtige tegenstander, namelijk S.V. Urk, treffen we een fysieke ploeg die altijd in is voor spektakel.

Het aanvalsplan wordt doorgenomen in de bespreking van de wedstrijd en eveneens hebben we 5 wissels tot onze beschikking want JO17-2 heeft geen wedstrijd, dus schuift niemand door.
Een volle bank, een volle bak langs de lijn en het kan beginnen.

Al snel wordt duidelijk dat we de overhand hebben in het veldspel en dat we erg goed aan het voetballen zijn. Een compliment voor de ploeg. Urk wordt naar achteren gedrukt en loert op fouten van de tegenstander om er dan razendsnel uit te komen. Het wordt voor beide doelen in de het eerste kwartier niet echt gevaarlijk, aan beide kanten valt een schuiver naast het doel te noteren. Urk geeft weinig weg en zoekt voornamelijk de lange bal, daar tegenover speelt Sparta fris en goed voetbal. 2 stijlen die voor een leuke wedstrijd kunnen gaan zorgen.

Er is een standaardsituatie voor nodig om de ban te breken, maar helaas wel in het nadeel van de Spartanen. Een vrije trap wordt ingebracht en Bram krijgt de bal wat ongelukkig op zijn hoofd en staan we, tegen de verhouding in, met 0-1 achter, Kay gaat hierbij niet helemaal vrij uit. Sparta gaat door met het goede veldspel en zet er enkele mogelijkheden tegenover maar de defensie van Urk breekt nog niet. Maar dan volgt de 32e minuut, een perfecte opening van links naar rechts en een prachtig balletje tussendoor zet Bob in stelling om de, goed naar de 1e paal komende Pelle te bedienen en die schiet raak. 1-1. Prachtige aanval en prima goal, eentje uit het boekje.

Een paar minuten later lijkt de 2-1er aan te komen, opnieuw een mooie aanval en staat Bob aan het eind, echter zijn schot gaat huizenhoog over. Terwijl vlak daarvoor Steven de bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal had geschoten.

Sparta speelt goed en mooi voetbal maar kan het niet in de score tot uiting brengen en Urk blijft gevaarlijk met de lange bal en de uitvallen die ze via de omschakeling razendsnel toepassen. Want met 1 zo’n uitval wordt het op slag van rust gelukkig net geen 1-2 omdat Sil de bal van de doellijn weet te redden. We gaan rusten met 1-1. We nemen door dat we goed spelen maar dat we achterin iets te veel ruimte laten , we moeten daar korter zitten en voorkomen dat hun aanvallers de tijd en ruimte krijgen. Er is geen aanleiding om te wisselen.

De eerste periode van de 2e helft is slordig, we kunnen de bal niet echt lang in de ploeg houden, dit is precies zoals Urk het wil, loeren op onze fouten en dan proberen toe te slaan. Maar ook zij weten niet tot echte grote kansen te komen. Die zijn in de 52e minuut voor ons. Eerst een enorme knal van Loek op de rug van de verdediger (die voelt het nu nog) en krap 1 minuut later staat Steven oog in oog met de keeper, helaas wint de keeper dit duel. Weer een paar minuten later wordt Loek in de diepte weggestuurd en weet net niet genoeg vaart aan de bal te geven, want de keeper weet ook hier tot 2x toe te redden.

We besluiten om meer power voorin te brengen, de voorsprong hangt in de lucht voor de Spartanen. We brengen Sven en Ferdi voor Pelle en Steven. Een frisse speler met snelheid op de vleugel erbij en Loek in de punt van de aanval en Tobias schuift door. Het is even zoeken voor Sparta want in de counter heeft Urk te veel tijd nodig om de bal te controleren waardoor het gelukkig 1-1 blijft. We spelen nog steeds goed en op de helft van de tegenstander maar de eindpass is niet goed genoeg waardoor en te weinig met de mogelijkheden en kansen gebeurt, die we wel weten te creëren. Zoals gezegd; de voorsprong hangt in de lucht maar het lukt allemaal (nog) net niet.

Met nog 10 minuten, officieel te gaan krijgen we 2 corners vlak achter elkaar en met de 2e is het eindelijk raak, 2-1, prachtig aangesneden cornerbal van Bob en Loek kopt de bal tegen de touwen. Opnieuw een mooie en goede goal.
Dit nu vasthouden, niets is minder waar, vanaf de aftrap staan we kinderlijk eenvoudig te kijken en is het al weer gelijk 2-2, dit is een geweldige domper, zo hard je best doen om op een verdiende voorsprong te komen en dan geef je het binnen 30 seconden al weer weg.

Met nog 5 minuten officiële speeltijd moet Bram eraf met kramp, we brengen Ruud erbij voorin en Tobias zakt weer een linie maar blijft het middenveld ondersteunen.

En dan slaat het noodlot toe, een snelle spelhervatting van Urk zorgt ervoor dat we niet goed staan en onze verdediging ziet er niet zo goed uit en in plaats van een overwinning uit het vuur te slepen komen we op een 2-3 achterstand met alleen nog blessuretijd te gaan. Toch weten we nog een kopkans te creëren maar in de allerlaatste minuut wordt het zelfs 2-4 waarbij opnieuw de verdediging er niet goed uit ziet. Afgestraft met 3 goals.

Een enorme domper want de uitslag komt niet overeen met het gevoel van deze wedstrijd. We hebben goed en verzorgd veldspel laten zien. We drukten Urk meerdere malen door ons goede spel ver terug in hun verdediging en aan het eind sta je met lege handen. Je kunt ook zeggen dat Urk bijzonder effectief was in de kansen die men kreeg. Linksom of rechtsom blijft de uitslag een teleurstelling. Echter we moeten niet bij de pakken neer gaan zitten want het veldspel was gewoon goed en geeft vertrouwen voor de toekomst.

Volgende week uit naar Oranje Nassau in Almelo, ook zij hebben de ouverture verloren.

Opstelling:
Kay Klaaskate, Sil Deuzeman, Tobias Mönnink, Bram Kremers (Ruud Meijer/75), Siebe Heeringa, Lucas Douwsma (A), Bob Fransen, Ole van den Beld, Pelle Maasdam (Ferdi Dereli/55), Loek ten Bos en Steven Veereschild (Sven Hagels/75).

Scoreverloop:
14e 0-1 Eigen Doelpunt (Bram Kremers)
32e 1-1 Pelle Maasdam (Bob Fransen)
71e 2-1 Loek ten Bos (Bob Fransen)
71e 2-2 Urk
79e 2-3 Urk
80e +4 2-4 Urk

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter