Doordat Sparta als 4e is geëindigd op de ranglijst is het seizoen nog niet voorbij voor de Spartanen. Sparta heeft de 1e periode overgenomen van kampioen Quick’20. Sparta moest zelf winnen van ZAC en was afhankelijk van de uitslagen op twee andere velden. Uiteindelijk bleek dat alles de goede kant op was gevallen waardoor Sparta de nacompetitie ingaat.

De overwinning van Sparta op ZAC was terecht. Niet dat Sparta de thuisploeg wegspeelde maar als er één winnaar van het veld verdiende te stappen dan was het Sparta. De wedstrijd verveelde geen moment en dat kwam mede door het hoge tempo. Voordat Sparta via Danny Reinders op voorsprong kwam had ZAC een grote kans gemist om de score te openen. Danny Reinders scoorde de 0-1 uit een vrije bal. Hij krulde de bal over de muur in de korte hoek. Sparta leek kort hierna de score te verhogen maar een doelpunt van Daan Akkerman werd afgekeurd voor buitenspel. Dit was zeker een twijfelgeval. Bij een uitval van ZAC werd de verdediging van Sparta goed uitgespeeld maar werd het schot goed met de voet gekeerd door keeper Bryan Jonkers. Voor rust kregen beide ploegen nog een grote mogelijkheid om wat aan de stand te veranderen. Eerst was het Luuk de Haan die alleen voor de keeper over schoot en een cornerbal van ZAC werd door Jorn Jonge Poerink van de lijn gehaald.

Direct na het fluitsignaal voor de tweede helft begon er een sfeeractie van de thuisclub. Scheidsrechter van Beek kon niets anders doen dan de wedstrijd tijdelijk staken. Nadat alle dampen/mist verdwenen was kon de wedstrijd weer hervat worden. Sparta kwam in de 52e minuut op een 0-2 voorsprong. Uit een corner kwam de bal voor de voeten van Jorn Jonge Poerink die de 0-2 binnen schoot. ZAC ging hierna meer vooruit spelen waardoor Sparta meer ruimte kreeg. Jammer dat hiervan niet meer gebruik van werd gemaakt. Er waren veel mogelijkheden om de wedstrijd eerder op slot te gooien maar die werden niet goed uitgespeeld. Toen ZAC een kwartier voor tijd de 1-2 maakte werd het toch nog spannend.  Gescoord werd er niet meer waardoor Sparta deze wedstrijd won met 1-2 en was het wachten op de overige uitslagen. Toen die bekend waren en gunstig waren betekend het dat Sparta de nacompetitie ingaat. Komende zaterdag speelt het de uitwedstrijd tegen Batavia ‘90 uit Lelystad en de aanvang daar is 15:00 uur.

Opstelling: Bryan Jonkers, Davide Poledda, Maikel Boelema, Tom Weeren, Lars Bult, Jorn Jonge Poerink (90. Mika Klepper), Gabriël Genc, Luuk de Haan (45. Alessio Pinna), Imar Bult, Danny Reinders (81. Tim ter Huerne), Daan Akkerman.

21 min. 0-1 Danny Reinders
52 min. 0-2 Jorn Jonge Poerink
75 min. 1-2 ZAC