Bij een temperatuur van rond het vriespunt speelde Sparta een enorm spannende wedstrijd tegen Rigtersbleek. Meteen na het startsignaal scoort Silvijn al de 0-1. Wat een mooie actie! Maar Rigtersbleek laat het er niet bij zitten en slaat binnen een paar tellen al terug: 1-1… Het begin was tekenend voor de hele wedstrijd, waarin beide teams het elkaar niet makkelijk maakten en vol voor de winst gingen. Als Rigtersbleek direct na de gelijkmaker soepel langs de verdediging van Sparta komt en de 2-1 scoort, wordt Sparta echt wakker. De verdediging weet wat hen te doen staat. Elias redt Sparta van een nieuw tegendoelpunt, en de spanning zit er goed in. Maar in de 8e minuut scoort Rigtersbleek met een heel strak schot toch de 3-1. Soufyan werkt heel hard en probeert kansen te creëren, terwijl Ravi en Kian het doel verdedigen. Vlak voor de onderbreking schiet Soufyan heel mooi op het doel van Rigtersbleek. Paal…

Na de onderbreking scoort Rigtersbleek meteen de 4-1. Sparta begint nu pas echt wakker te worden. Stijn verdedigt prachtig en redt ons van een aanval. Casper houdt een harde bal tegen, maar hij glipt uit zijn handen, Rigtersbleek schiet opnieuw, en zo wordt het toch 5-1. Maar dan kantelt de wedstrijd. Ravi stopt heel mooi een bal, Kian zet een aanval in, en Milan scoort daaruit de 5-2! Vervolgens maakt Stijn van een aanval een verdediging: hij stopt Rigtersbleek, neemt de bal over, en gaat meteen in de tegenaanval. Het publiek juicht en Stijn schiet, maar de bal gaat vol op de paal. Ravi doet nog een mooie poging, Milan scoort bijna uit een knappe aanval, en uiteindelijk is het Soufyan die direct na een wissel de 5-3 maakt. Het zelfvertrouwen is terug. Rigtersbleek valt aan maar Casper stopt de bal heel zelfverzekerd. En dan klinkt het fluitsignaal voor de rust.

Na de rust begint Sparta heel sterk en creëert meteen een mooie kans, maar Soufyan mist. Meteen daarna valt Sparta weer aan, maar we worden door de verdediging in de rug gelopen. De corner die eruit volgt leidt niet tot een doelpunt. En dan scoort Rigtersbleek onverwacht toch nog. Eerst raakt de bal de paal, maar na een uitbal die eigenlijk voor Sparta was wordt het 6-3. Sparta bruist van de energie, en doet de mooiste aanval van de wedstrijd. Na heel mooi samenspel tussen Casper die de val ver uit trapt, Soufyan die zich door het middenveld worstelt, en Stijn die loepzuiver schiet wordt het 6-4! Het kan nog! Soufyan en Stijn blijven het proberen en meerdere schoten op doel volgen, maar de keeper is te sterk. Rigtersbleek probeert terug te slaan, maar Elias blokkeert de poging. Stijn schiet opnieuw op doel en mist.

Als de wedstrijd na een korte onderbreking weer begint heeft Sparta duidelijk overwicht. Silvijn en Stijn vallen aan en proberen te scoren en uiteindelijk is het Stijn die de 6-5 maakt! Kian begint een nieuwe aanval maar de verdediging is ondoordringbaar. Rigtersbleek aast op een doelpunt en dat lukt uiteindelijk ook nog: vanuit de hoek maken ze de stand 7-5… Maar terwijl Rigtersbleek nog staat te juichen vallen Stijn en Soufyan al aan, en scoren meteen de 7-6! Ze zijn vastberaden om er 7-7 van te maken. Maar als ze net een nieuwe poging doen, fluit de scheidsrechter af. Het blijft 7-6, na een heel spannende en mooie wedstrijd!