Rick Stenvert

Aangenaam, ik ben Rick Stenvert (22 jaar) en loop het komende halfjaar, op de maandag, dinsdag en woensdag stage bij Sparta. Na in de eerste helft van dit schooljaar hier op de woensdag al stage te hebben gelopen, leek het mij een mooie kans om mijn stage bij Sparta te vervolgen. Ik ben tweedejaars Sportkunde student op het Windesheim in Zwolle. Ik heb jarenlang bij ROHDA-Raalte gevoetbald en ben hier ook verenigingsscheidsrechter geweest.

Om een goed beeld te krijgen van mijn toekomstige werkveld loop ik mee met verenigingsmanager Tom van Veen en assisteer ik hem bij zijn werkzaamheden.

Mijn stageopdracht komt voort uit het probleem dat jongeren tijdens deze corona-periode veel minder beweging krijgen en weinig in contact staan met elkaar. Daarom dan ook de vraag vanuit de Gemeente Enschede om een activiteitenaanbod te realiseren voor jongeren variërend in een leeftijd van 14 t/m 27 jaar. Aan mij de taak om dit aanbod te ontwikkelen en uit te voeren om zo jongeren weer meer met elkaar te verbinden en een gezonde leefstijl te stimuleren.

Los van deze stage ben ik niet geheel onbekend met Sparta. Dit omdat mijn vader en mijn opa een verleden hebben bij de club. Zo heeft mijn vader (Hans) vele jaren training gegeven aan de jeugdteams en was hij voorzitter van de jeugd- en toernooicommissie. Mijn opa (Gert Wijnen) was vroeger verzorger én jarenlang trouwe supporter van Sparta. Het is voor mij daarom extra leuk dat ik in hun voetsporen mag treden door middel van deze stage.

Ik heb er zin in!

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter