Tweede wedstrijd in de bekercompetitie

Na onze eerste wedstrijd tegen KVV Losser mochten we vandaag aantreden tegen hoofdklasser Quick’20 JO11-1 uit Oldenzaal. Er was afgelopen week goed getraind en de jongens weten steeds beter om te gaan met het grote veld en de extra ruimte die dit hen biedt.

In de voorbespreking was afgesproken dat we goed op onze posities zouden blijven spelen en dat de opbouw van achteruit via Bas, Tim en Illias zou verlopen. Dit ging vanaf het begin erg goed, al lukte het Quick’20 om ons onder druk te zetten. Keeper Bas en Illias redden een aantal ballen van de lijn en na verloop van tijd kregen we meer grip op de wedstrijd.

Na 10 minuten was de stand nog gelijk en kwam Daan in het veld voor Louk en ging Wasim in de spits spelen. Het was duidelijk te merken dat Quick gewend was aan deze afmetingen van het veld en dit zag je terug in hun positiespel. Dat resulteerde vlak voor de eerste pauze in een verdiende goal voor Quick’20, 1-0.

In het vervolg van de eerste helft wisten we een aantal scherpe counters te plaatsen waarbij we het Quick’20 moeilijk wisten te maken. Een keer mocht Louk alleen op de keeper afgaan, maar bij het passeren van de keeper speelde hij de bal iets te ver voor zich uit waardoor deze mooie kans verloren ging.

Quick’20 liep voor rust uit naar 4-0 en met deze tussenstand gingen we rusten. In de rust besprak trainer Milon het goede spel en beloofde dat we nog een keer zouden scoren als we met dezelfde inzet zouden doorgaan. En dit deden de jongens! Na een mooie aanval die opgezet werd door Daan en opkomende Tim wisten we Quick’20 onder de druk te zetten. Tim veroverde de bal van de rechtsback van Quick’20 en passte naar Daan. Deze wist met een mooie boogbal de keeper van Quick’20 te verschalken, 4-1!

Lang bleef deze stand staan, waarbij wij nog een aantal mooie kansen kregen. Onder andere Joppe probeerde met een goede volley de keeper van Quick’20 te passeren, maar de bal ging rakelings voor het doel langs. In het laatste kwartier werd het leeftijdsverschil en fysiek duidelijker zichtbaar en wist Quick’20 nog een aantal keer te scoren, mede omdat wij af en toe achterin knullig balverlies leden.

Al met al wederom een leerzame wedstrijd waarbij de uitslag 8-1 enigszins geflatteerd was. Aankomende zaterdag spelen we de laatste bekerwedstrijd tegen Rigtersbleek JO11-1. Wederom een sterke tegenstander maar na het spel van vandaag kunnen we vol vertrouwen deze wedstrijd tegemoet zien!