Donderdag 10 oktober van 16.30 tot 17.30 uur gaat bij Sparta het project Wereldmeiden van start. Wereldmeiden is een project van Vrouwenplatform Carre en wordt uitgevoerd in samenwerking met Sportservice Overijssel, Vluchtelingenwerk Nederland, ISK het Erasmus, Sportaal en cvv Sparta.

Basis voor het project vormt de deelname van 5 meiden met een vluchtelingenstatus, 5 sportmeiden (actief bij een sportvereniging) en 5 rolmodellen (meiden met een migratieachtergrond die al lange tijd in Nederland wonen). Gedurende 10 weken gaan zij wekelijks op basis van een sportcarrousel met elkaar verschillende sporten beoefenen. Na de carrousel kunnen deelnemers kiezen voor een sport welke zij nog 12 tot 15 weken kunnen blijven beoefenen.

Voor het project is de organisatie nog op zoek naar een aantal Sportmeiden (leeftijd van 14 t/m 28 jaar). Ben jij Sportief en wil jij (bijvoorbeeld in het kader van de Maatschappelijke Diensttijd) bijdragen aan de integratie van vluchtelingenmeiden via sport en bewegen? Meld je dan aan.

Voor meer informatie en opgave: Tom van Veen, verenigingsmanager Sparta tel. 06 86847041.
email verenigingsmanager@sparta-enschede.nl