12 oktober 2019 ATC ’65 – Sparta Enschede 0 – 5

Na 2 overwinningen op zak in de laatste 2 weken was het vandaag opnieuw de doelstelling een overwinning te boeken, ditmaal op ATC ’65.
Het gebruikelijke praatje van coach Geerco voorafgaand de wedstrijd in de kleedkamer mag zo langzamerhand als bekend worden verondersteld.
Misschien is het niet altijd even duidelijk, maar wat de leiding betreft gaat het niet zo zeer om de uitslag van de wedstrijd maar vooral om de uitvoering van het spel zoals we dat elke week met elkaar afspreken. Als we vanuit onze posities spelen en iedereen doet de taak die bij die positie hoort dan spelen we goed voetbal en dan zal de uitslag ook vaak in ons voordeel zijn. Maar voetbal blijft een spel van mensen en mensen maken fouten en dat maakt het zo’n “verdomd interessant spelletje”. En natuurlijk weten we dat elke speler zijn stinkende best doet om het zo goed mogelijk te doen. Daar is geen twijfel over. Het gaat dus om de uitvoering en de details in de wedstrijd.

Dit keer dus ATC ’65, wel de JO17-2 maar nog steeds een prima en waardige tegenstander. Sparta Enschede speelde een bij vlagen zéér goede 1e helft en had dan ook na anderhalve minuut loon na werken. Een aanval uit het boekje, waarbij Bob de assist voor zijn rekening nam en Mitchell als eindstation fungeerde. Zoals gezegd, bij vlagen uitstekend voetbal van onze Spartanen, opbouwen en spelen op balbezit. Wil het niet over links dan bal eruit halen en opnieuw proberen over rechts en in een hoog tempo. In de 8e minuut werd het dan ook al 0-2, ditmaal een steekpass van Lucas en Bob nam de afronding voor zijn rekening.

Speciaal op verzoek van Bob nemen we in het verslag zijn 2e treffer en onze 3e ook nog even mee, maar deze werd niet toegekend.

Op slag van rust, kon Haytam na een prima pass van Mitchell met een mooi doelpunt de 0-3 op het bord laten noteren.
In de rust werd duidelijk aangegeven dat er af en toe zeer goed wordt gevoetbald en dat het om details gaat. Welke keuze maakt een speler op welk moment. Kiest hij voor een actie of is juist een balletje over 5 meter naar je medespeler naast je een betere keuze. Maar een compliment voor het team.

In de 2e helft was ATC ’65 iets beter ingesteld op de withemden uit Enschede maar echt gevaar konden ze niet stichten. Ze speelden wat compacter als in de 1e helft en Sparta had met de 0-3 voorsprong op het bord een tandje minder geschakeld. Het leverde een veel minder aantrekkelijke wedstrijd op dan het eerste deel.

Na 10 minuten in de 2e helft brachten we Ruben en Jelmer voor Ali en Sam. We probeerden wat nieuwe energie in de wedstrijd te krijgen. Het duurde tot de 69e minuut dat er echt weer wat te beleven viel, Sparta gaf weer iets meer gas en dat resulteerde in de 0 -4 van wederom Mitchell, nu kreeg hij de pass van Haytam. En 6 minuten later, een fantastische pass van Lucas op Bob die een prima assist afleverde en wederom Mitchell die kon scoren.

Eindstand 0-5 met een goed spelend Sparta en dan met name in de 1e helft. Prima gedaan en zeer hoopgevend voor de rest van het seizoen. Het zal niet altijd even mooi en perfect zijn, maar deze 1e helft tegen ATC ’65 heeft laten zien dat onze boys goed kunnen voetballen en leuk is om naar te kijken.

2’ 0 – 1 Mitchell (Bob)
8’ 0 – 2 Bob (Lucas)
40’ 0 – 3 Haytam (Mitchell)
69’ 0 – 4 Mitchell (Haytam)
75’0 – 5 Mitchell ( Bob)

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter