Vandaag Quick 20 JO17-2 op bezoek. In de voorbereiding tegen Quick 20 JO17-1 gespeeld en daar misschien wel de beste wedstrijd tot nu toe gespeeld en nipt verloren. Dat betekent dat we iets moeten bedenken om de mogelijke onderschatting de kop in te drukken. In de wedstrijdbespreking konden we niemand minder dan Daan Akkerman, gearriveerd speler van Sparta Enschede 1, presenteren om de motivatiespeech te houden. Bottomline waren hier de 3 P’s, Prestatie, Plezier en Punten. Zonder de één komende andere twee nooit tot hun recht. Met dank aan Daan zoeken we de kleedkamer om ons om te kleden.

We beginnen sterk aan de wedstrijd en van onderschatting is geen sprake. We zijn de betere ploeg en ná 6 minuten is er een mooie voorzet van Luca waarbij het schot van Steven tegen de keeper komt. Aan de andere kant kan Wout in een 1 op 1 situatie redding brengen. 3 minuten later is het wel raak. Een kopbal van Pelle wordt niet goed verwerkt en Beau is erbij om de 1-0 in te tikken. Al snel wordt het 2-0, een snel genomen corner door Pelle wordt bij de eerste paal ingetikt door Steven.

Het wordt wel 2-1 in de 16e minuut. Een steekpass door ons centrum zorgt ervoor dat er opnieuw een speler alleen op Wout af kan stormen. Nu weet de aanvaller netjes via de binnenkant van de paal af te ronden. 2 minuten later is het al weer raak aan de andere kant, een voorzet van Niels en een miskleun van de keeper zorgt ervoor dat Pelle de bal op zijn hoofd kan laten vallen in het doel. 3-1. Dezelfde Pelle scoort ook de 4-1 een schot met veel spineffect wordt nog gepareerd door de keeper echter de bal stuitert door het effect in het doel. Met deze stand gaan we ook rusten.

In de rust bespreken we dat we nog te veel het midden op zoeken en dat de ruimte op de vleugels ligt. Ook worden enkele details doorgenomen voor individuele spelers. Het is beduidend beter dan vorige week wat we vandaag laten zien.

Na 5 minuten in de tweede helft kunnen we al een schot van Steven noteren, echter deze is niet hard genoeg om de keeper te verschalken. In dezelfde minuut halen we Tim eraf en brengen we Daan. Weer 5 minuten later halen we ook Pelle eraf en brengen we Cleo. Na een mooie één twee tussen Reno en Steven kan de keeper een goede redding brengen op het schot van Steven. Weer een paar minuten later spat een pegel van diezelfde Steven uiteen op de lat.

Nu breekt er een mindere fase aan van Sparta zijde. In deze fase komt Quick met 2 goals dichterbij en brengt de score naar 1 goal verschil op 4-3. De 4-2 is vergelijkbaar met de 2-1, ook een steekpass door ons centrum, De 4-3 is bijzondere mooi, een prachtige vrije trap over de muur.

Gelukkig pakken we het direct weer op en binnen een minuut ná de 4-3 is de marge al weer 2. Goed doorgaan van Daan in duels, zorgt voor balbezit bij Steven die stuurt Luca in de diepte en Beau wacht voor de goal om de bal in te tikken. Beau wordt ook meteen afgelost door Noah.

In de laatste 5 minuten weten we nog uit te lopen naar 7-3. Een mooie individuele actie van Niels stelt Luca in staat om de 6-3 te maken en het slotakkoord kom van Steven. Een mooie pass van Douwe dwars door het centrum en Steven knalt de eindstand 7-3 op het bord.

Opstelling: Wout, Tijn, Douwe, Siebe, Niels, Tim (45. Daan), Luca, Reno, Pelle (50. Cleo), Beau (60. Noah) en Steven.

Scoreverloop: 9. 1-0 Beau (Pelle), 14. 2-0 Steven (Pelle), 16. 2-1, 18. 3-1 Pelle (Niels), 25. 4-1 Pelle (-), 55. 4-2, 58. 4-3, 60. 5-3 Beau (Luca), 75. 6-3 Luca (Niels), 7-3 Steven (Douwe)

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter