In de op een na laatste competitieronde moesten we uit naar Longa ‘30 in Lichtenvoorde. Een vervelend tijdstip van 15:15 uur maar we mochten weer, na 1 week rust, voetballen en dat is ook wat waard. De tegenstander van vandaag is voor ons weer een mogelijkheid om een resultaat te halen, dat gevoel heerst in ieder geval bij de staf en in de kleedkamer bij de jongens.

Na een wat rommelig begin waarbij Jip een schot kan produceren en ook Longa een keer voorlangs ons doel schiet, komt de wedstrijd langzaam op gang. Beide partijen hanteren veel de lange bal en Longa speelt een fysieke wedstrijd. Beide ploegen creëren wat mogelijkheden maar de grootste kans is voor Sparta, waarbij we 1 op 1 staan met de keeper maar de bal net naast de verkeerde kant van de paal schuiven. Ondanks dat deze grootste kans voor de bezoekers was, hebben we aan Wout te danken dat we met 0-0 gaan rusten. Voor de statistieken kunnen we vermelden dat dit de eerste wedstrijd is waarbij we geen tegengoal hebben moeten incasseren voor de thee.

In de rust wordt het strijdplan flink aangepast. Aangezien Longa met 2 spitsen speelt, kiezen we ervoor om onze centrale verdedigers, Mick en Douwe, in de mandekking te laten spelen en onze vleugelverdedigers de zone te laten bestrijken. Hiermee hopen we meer overwicht op het middenveld te krijgen en als we dan nauwkeurig in de passing blijven, komen we aan voetballen toe en gaan we hier een resultaat weghalen. Wel gaan we wisselen, Duuk Hagels en Duuk van Riel gaan eruit en gastspelers Jonas en Thijs zijn hun vervangers

Het pakt bijzonder goed uit, reeds na 40 seconden komen we op een 1-0 voorsprong. Invaller Thijs zet goed door aan de linkerkant en kan een mooie en afgemeten voorzet afleveren bij Abgar. Abgar controleert de bal uitstekend en weet heel rustig de bal in het netje te deponeren. Prima goal. We zetten door, want een paar minuten later is er een grote kans op 2-0, echter Longa weet de bal van de doellijn te halen. Ook hier was sprake van een mooie aanval en gewoon goed voetbal van de withemden uit Enschede.

In de 50e minuut verliest een speler van Longa even het hoofd. Ook al raakt hij Lucas niet maar de natrappende beweging is wel geconstateerd door de scheidsrechter en de aanvaller van Longa mag de kleedkamer opzoeken. Een minuut later krijgt ook onze Max een kaart, wel een gele, voor vasthouden. In dezelfde minuut wisselen we diezelfde Max voor Tijn. Het is wel de fase waarin Sparta de betere ploeg is. Met nog 20 minuten te spelen, komen we dan ook op een terechte 2-0 voorsprong. Goed doorgaan van Lorenzo, die stelt Jip in staat te scoren, zijn poging wordt nog geblokt maar Thijs is alert in de rebound.

Binnen 2 minuten wordt het al weer spannend een lichte overtreding op Douwe wordt niet voor gefloten, Longa mag door en scoort 1-2. We wisselen nogmaals, Dani komt erbij en Mats gaat eraf. Longa gaat voor de alles of niets met nog 15 minuten te gaan en een fantastisch schot van hun aanvoerder belandt over Wout in de kruising en staat het toch 2-2.

In de slotfase kan het nog alle kanten op. Beide ploegen gaan vol voor de winst en hebben evenveel kansen. In de 78e minuut kan Wout nog fantastisch redding brengen op een van richting veranderd schot en in de absolute slotseconde komen wij nog 1 op 1 met de keeper die dat weet te pareren en waar wij de rebound net over het doel schieten. Afgelopen eindstand 2-2. Een bijzondere enerverende wedstrijd en lekker spannend.

In de kleedkamer heerst teleurstelling. Dat is begrijpelijk maar de staf is van mening dat dat niet terecht is. Ja, het klopt, we staan met 2-0 voor tegen 10 man, maar Wout heeft een aantal reddingen in de eerste helft moeten verrichten waarbij de ruststand ook 3-0 had kunnen zijn voor Longa. Zoals al vaker aangekondigd, we zitten in een fase met de ploeg waar we moeten strijden voor elk puntje. En strijd hebben we geleverd vandaag, dat is ook een groot compliment. Tevens kijkt de staf naar de ontwikkeling van het team en de spelers en daarin zien we dat we echt progressie boeken. En dat is veel belangrijker.

Over 2 weken de laatste wedstrijd, uit naar Dieren, en dan krijgen we winterstop en zullen we de draad weer ergens oppakken in januari.