Na de deceptie van vorige week in Emmen was het vandaag dé dag om een goed resultaat te boeken. Eén van onze directe concurrenten voor degradatie kwam op bezoek. Uit hadden we door een matige 2e helft van Tubantia verloren en vandaag konden we die dag rechtzetten en bij een overwinning zouden we boven Tubantia uit komen in de stand en houden we het in eigen hand.

Gelukkig hadden we Wout en Siebe weer terug uit de ziekenboeg, maar helaas moesten we afgelopen week Steven en Luca eraan toevoegen. Dat betekent dus aanpassingen voorin. Hierdoor begonnen Noah en Niels op de buitenposities. In de wedstrijdbespreking werd dit toegelicht waarom we voor Niels en Noah kozen.

Bij de aftrap kon je zien dat we even wat aanmoediging nodig hadden. Het team ontbreekt het momenteel aan zelfvertrouwen en is geen schim maar van het team dat voor de winterstop haar wedstrijden speelde. Ook Tubantia kan geen potten breken en is gehavend naar Enschede gekomen. Het duurt dan ook tot de 25e minuut dat er een echte kans te noteren valt. Tubantia komt 1 op 1 met Wout, maar die weet goed redding te brengen. Voor de rest gebeurt er weinig op het veld en wellicht komt het door de eerste echte warme dag dat het allemaal wat trager gaat dan normaal bij beide teams.

Wel weet Daan nog een geweldige pegel op de lat uiteen te laten spatten, een schot dat meer had verdiend maar we gaan rusten met dezelfde stand als waar we mee waren begonnen.

In de rust herhaalden we de gebruikelijke teksten. We staan te ver van de tegenstander af. Ze hebben alle tijd om de bal aan te nemen en te draaien en het spel te vervolgen. Op onze helft is dat uit den boze, dan moeten we er boven op zitten. We gaan meer naar voren spelen, Beau krijgt de opdracht om dichter bij Pelle te spelen en de linies moeten iets meer opschuiven. We wisselen onze vleugelspitsen, Noah moet er sowieso geblesseerd af en ook Niels mag op de bank plaats nemen. Cleo en Mathijs komen er in en mogen het ongelijk van de trainer bewijzen.

We beginnen veelbelovend, Tim komt op karakter en strijd door aan de linkerkant, maar zijn voorzet wordt tot corner verwerkt, die helaas niets oplevert. Wel moet Siebe er geblesseerd af, hierdoor kan Niels op een meer vertrouwde plek het veld weer betreden. Eindelijk is het in de 54e minuut raak. We weten nog steeds niet of het bewust was, maar de vermeende voorzet van Beau dwarrelt in de verre hoek over de keeper heen en we staan met 1-0 voor. Dit moeten we proberen vast te houden. Dan boeken we tenminste een resultaat ondanks het slechte spel.

We zijn dan wel iets beter maar we weten het niet in kansen of goals uit te drukken. Wel is er een goede mogelijkheid voor Pelle op een fantastische voorzet van Niels. Helaas de scherpte is er ook vandaag niet bij Pelle. Ook wij komen nog goed weg in de 70e minuut, een foute inspeelpass zorgt voor een hoop gedoe voor onze goal maar uiteindelijk gaat de bal hoog over,

Maar we weten helaas de overwinning niet uit het vuur te slepen. In de laatste minuut van de officiële speeltijd is het een schot dat Wout doet verrassen en het is 1-1. We hebben nog 7 minuten blessuretijd (drinkpauze en vele wissels) gekregen om alsnog de overwinning te behalen. Helaas is dat niet gelukt waar Cleo er wel heel dichtbij was maar ook hij had het vizier niet scherp.

Zo is er na een slechte wedstrijd slechts 1 puntje gehaald en zijn we afhankelijk geworden van anderen voor lijfsbehoud op divisieniveau. In de nabespreking hebben we nog wel stil gestaan bij de wijze waarop er verloren is. Voetbal is meer dan technisch leuke dingen kunnen doen met een bal. Ook strijd, mentaliteit, beleving en passie komt bij selectievoetbal kijken. Aankomende 2 weken is er geen programma, we hebben allemaal dus 2 weken de tijd om hierover eens goed na te denken.

Dan mogen we 14 mei weer aantreden tegen Achilles Enschede, een moeilijke wedstrijd in het vooruitzicht, maar wie weet kunnen we opnieuw een verrassing uit de hoge hoed toveren zoals in Hardenberg.

Opstelling:
Wout, Ruben, Sven, Siebe (50. Niels), Tim, Reno, Noah (40. Cleo), Daan, Pelle, Beau, Niels (40. Mathijs)

Scoreverloop :
54. 1-0 Beau, 79. 1-1

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter